Φαίνεται ότι η BMW Ζ2 θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση της το 2014 σύμφωνα με το Auto Bild. Οι Βαυβαροί δεν θέλουν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα είναι στην ουσία μια μικρή Z4, αλλά θέλουν το Z2 να έχει το δικό το DNA.

Από μηχανικής πλευράς είναι δεδομένο ότι η Z2 θα φορά τόσο τον 1600αρη turbo της BMW όσο και τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα. Η Z2 θα είναι διαθέσιμη σε πολλές εκδόσεις (16i, 20i και 28i) με την απόδοση να κυμαίνεται από τα 163 άλογα έως τα 272 άλογα. Σε ότι αφορά το κόστος της, αυτή αναμένεται να ξεκινά από τις €33.000 στη Γερμανία

Από την άλλη, η BMW δεν έχει επαναπαυθεί στην τωρινή γκάμα των Μ εκδόσεων και έτσι οι άνθρωποι του M Division φαίνεται ότι ετοιμάζουν αρκετά νέα μοντέλα. Πιθανά είναι η M έκδοση της X3 αλλά και αυτή της X1. Τέλος είναι πιθανό η Z4 να αποκτήσει και αυτή έκδοση M, ίσως με τον V8 κινητήρα της αγωνιστικής Z4 GT3.

Τέλος το τμήμα M της BMW φαίνεται ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ολοκαίνουργια Ferrari FF και θα τοποθετηθεί σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, τον αντικαταστάτη της πρώτης M1. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί είτε πάνω στην πλατφόρμα της Σειράς 1 είτε στην Σειράς 3 και θα τεθεί απέναντι από τα Porsche Boxster και Cayman με τον κινητήρα του να είναι τοποθετημένος στο κέντρο.

[Πηγή: Auto Bild, Βimmerfile]