Η Aventador σίγουρα έχει κλέψει το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα της Lamborghini. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι άνθρωποι της Sant’Agata δεν δουλεύουν πάνω στα επόμενα αυτοκίνητα της. Το μοντέλο που θα κάνει τους πάντες να μιλούνε πάλι για την Lamborghini, είναι η έκδοση παραγωγής της Sesto Elementο η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο.

Το Auto Motor and Sport αναφέρει ότι έχει λάβει επιβεβαίωση από άνθρωπο της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι η παραγωγή της Sesto Elemento θα ξεκινήσει το τρίτο τετράμηνο του 2011. Η παραγωγή της θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη καθώς οι πληροφορίες μιλούν για μόλις 10 ή 20 μονάδες με τιμή “μόλις” 1.9 εκατ. ευρώ! Το αυτοκίνητο όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο CEO της Lamborghini Stephan Winkelmann, θα είναι αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Για να φρεσκάρω λίγο την μνήμη σου, το Sesto Elemento Concept κινείται από τον κινητήρα της Gallardo 570-4 Superleggera με τα 570 άλογα και χάρη στο εξαιρετικά χαμηλό βάρος του, δεν υπερβαίνει τον 1 τόνο (999 κιλά) αφού όλο το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από CFRP (carbon-fiber reinforced plastics). Χάρη στην τετρακίνηση επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του φήμες λένε ότι “περιορίζεται” στα 350 χλμ/ώρα. Αναλυτικές λεπτομέρειες για την Sesto Elemento Concept μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Auto Motor and Sport]