Για ξεχωριστό πρωτάθλημα μιλάει ο di Montezemolo

Σχετικά άρθρα

Το μέλλον της Formula 1 παραμένει αβέβαιο. Έχουμε γράψει πολλά σχετικά με το επίσημο ενδιαφέρον των Exor και News Corporation για την εξαγορά μεγάλο ποσοστού του Formula 1 Group, αλλά τώρα ο Luca di Montezemolo κάνει λόγο ακόμα και για ξεχωριστό πρωτάθλημα από το 2013. Η σύμβαση των ομάδων με την CVC, εταιρεία που κατέχει το 70% του Formula 1 Group, λήγει το 2012, και ο πρόεδρος της Ferrari δηλώνει σχετικά με το μέλλον του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος:

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ρεαλιστές. Στα τέλη του 2012, οι συμβάσεις των ομάδων με την CVC θα λήξουν. Έτσι έχουμε 3 εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη είναι να ανανεώσουμε με την CVC, ή θεωρητικά, όπως έκαναν οι ομάδες μπάσκετ στις ΗΠΑ με μεγάλη επιτυχία, να δημιουργήσουμε την δική μας εταιρεία, όπως το NBA. Μόνο για να διαχειριζόμαστε τους αγώνες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Και τρίτον, να βρούμε διαφορετικό εταίρο. Ο Bernie Ecclestone έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά έχει ήδη ξεπουλήσει 3 φορές και δεν είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας πια. Η CVC είναι αυτή που θα πουλήσει. Θα είναι απόφαση των ομάδων.

Στο τέλος του 2012, η σύμβαση θα λήξει, οπότε, θεωρητικά, η CVC δεν θα έχει τίποτα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Θα δούμε. Έχουμε χρόνο να το κάνουμε.

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr