Το μέλλον της Formula 1 παραμένει αβέβαιο. Έχουμε γράψει πολλά σχετικά με το επίσημο ενδιαφέρον των Exor και News Corporation για την εξαγορά μεγάλο ποσοστού του Formula 1 Group, αλλά τώρα ο Luca di Montezemolo κάνει λόγο ακόμα και για ξεχωριστό πρωτάθλημα από το 2013. Η σύμβαση των ομάδων με την CVC, εταιρεία που κατέχει το 70% του Formula 1 Group, λήγει το 2012, και ο πρόεδρος της Ferrari δηλώνει σχετικά με το μέλλον του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος:

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ρεαλιστές. Στα τέλη του 2012, οι συμβάσεις των ομάδων με την CVC θα λήξουν. Έτσι έχουμε 3 εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη είναι να ανανεώσουμε με την CVC, ή θεωρητικά, όπως έκαναν οι ομάδες μπάσκετ στις ΗΠΑ με μεγάλη επιτυχία, να δημιουργήσουμε την δική μας εταιρεία, όπως το NBA. Μόνο για να διαχειριζόμαστε τους αγώνες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Και τρίτον, να βρούμε διαφορετικό εταίρο. Ο Bernie Ecclestone έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά έχει ήδη ξεπουλήσει 3 φορές και δεν είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας πια. Η CVC είναι αυτή που θα πουλήσει. Θα είναι απόφαση των ομάδων.

Στο τέλος του 2012, η σύμβαση θα λήξει, οπότε, θεωρητικά, η CVC δεν θα έχει τίποτα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Θα δούμε. Έχουμε χρόνο να το κάνουμε.

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]