Δύο νεαροί Πολωνοί συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στη Γερμανία αφού είχαν έκλεψαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα στην Ελβετία. Η Γερμανική αστυνομία μετά από ένα τρελό κυνηγητό έπιασε έναν 24-χρονο και έναν 27-χρονο οι οποίοι οδηγούσαν μια κλεμμένη Bugatti Veyron Grand Sport Sang Blue και μια BMW 750 Li κατευθυνόμενοι προς την Πολωνία. Υπήρχε και τρίτος συνεργός ο οποίος δεν συνελήφθη και οδηγούσε μια Ferrari 599 GTB. Τα 3 supercars ανήκουν σε έναν Ελβετό επιχειρηματία με το συνολικό τους κόστους να ξεπερνάν τα 1.5 εκατ. ευρώ.

Η Γερμανική αστυνομία, είχε ειδοποιηθεί μέσω interpol για την ληστεία που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην πόλη Oberrieden της Ελβετίας και τα εντόπισε στον αυτοκινητόδρομο Α9 κοντά στο Pegnitz με κατεύθυνση για Βερολίνο.

Με την βοήθεια ενός ελικοπτέρου και με το κέντρο της επιχείρησης να βρίσκεται στην πόλη Oberfranken, οι αστυνομικοί κατάφεραν και έπιασαν τον οδηγό της Bugatti κοντά στην πόλη Wolfsbach, όταν αυτός βγήκε έξω από την Veyron πάνω στον αυτοκινητόδρομο και άρχισε να τρέχει. Ο 27-χρονος από το Gdansk δεν πήγε μακριά και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Σε ότι αφορά τον οδηγό της BMW 750 Li τον έπιασαν στον αυτοκινητόδρομο B2 κοντά στη πόλη Creuben. Ο 24-χρονος από το Elblag συνελήφθη χωρίς αντίσταση αφού κατάλαβε ότι δεν μπορεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς.

Η κλεμμένη μαύρη Ferrari 599 GTB τελικά βρέθηκε εγκαταλειμμένη τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Furth. Οι δύο οδηγοί κρατούνται από την γερμανική αστυνομία ενώ και τα τρία supercars παραδόθηκαν στις ελβετικές αρχές.

[Πηγή: Polizei.bayern.de]