Τι κινητήρα θα έχει η επόμενη BMW Μ3;

Σχετικά άρθρα

Επικαλούμενο πηγή μέσα από τo τμήμα M της BMW, το M3post.com αναφέρει ότι η BMW εξετάζει τέσσερις κινητήρες για τον αντικαταστάτη του ατμοσφαιρικού V8 που θα φορέσει η επόμενη γενιά της M3 που θα παρουσιαστεί το 2013.

Η πρώτη επιλογή φαίνεται να είναι η TwinPower bi-turbo έκδοση του 4.0-λίτρων V8 της τωρινής M3 με κωδική ονομασία S65. Ο κινητήρας αυτός θα προσφέρει μια επιπλέον δύναμη, μεγαλύτερη ροπή αλλά και μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με την ατμοσφαιρική έκδοση.

Δεύτερη επιλογή μπορεί να είναι ο N55 ή N54 ο οποίος είναι ένας 3.0-λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας ο οποίος είτε θα διαθέτει μονό turbo (N55) ή twin-turbo (Ν54) τεχνολογίας TwinPower (twin-scroll). Η πρόταση αυτή φαντάζει η πιο οικονομική για την BMW αφού χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά μοντέλα της εταιρίας.

Τρίτος κινητήρας, και πιο τρελή επιλογή, θα είναι να μπει ο S63 V8 4.4-λίτρων twin-turbo που έχει μπει ήδη στα M X5 και M X6, στην M5 αλλά και στην M6, όταν αυτή παρουσιαστεί. Ο κινητήρας φυσικά θα γίνει detuned ώστε να έχει διαφορές με τα μεγαλύτερα μοντέλα, αλλά και να έχει μειωμένη κατανάλωση.

Μια συνετή επιλογή, και η επιλογή που φαίνεται ότι θέλει η BMW, είναι ένας V6 ο οποίος θα είναι είναι παρόμοιος με τον V8 S63, αλλά θα διαθέτει 2 κυλίνδρους λιγότερους. Τώρα αν διαθέτει ένα ή δύο turbo είναι κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Τι λες εσύ; Τι κινητήρα θα ήθελες να φορά η επόμενη M3;

[Πηγή: M3post.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...