To ΕΜΠ καταλαμβάνει την 7η θέση στο Shell Eco Marathon

Σχετικά άρθρα

Στη Γερμανία έγινε πριν απο λίγες μέρες ο καθιερωμένος θεσμός πλέον Shell Eco Marathon. Η ομάδα του ΕΜΠ (Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου) συμμετέχει σε αυτό το μαραθώνιο από το 2009. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της ομάδας:

Η φετινή μας συμμετοχή στέφθηκε με επιτυχία καθώς o «Πυρφόρος» κατάφερε να διανύσει 360 χλμ με μια kwh που ισοδυναμεί με 3.492 χλμ με ένα ισοδύναμο λίτρο καυσίμου! Η επίδοση αυτή μας χάρισε την 7η θέση στην κατηγορία μας (Plug-in Prototype) στον εν λόγω διαγωνισμό καθώς και το πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου!! Αναλυτικά οι προσπάθειες μας κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 26/5/2011: 316 km/kwh -> 3065 km/lt
Παρασκευή 27/5/2011: 349 km/kwh -> 3385 km/lt
Σάββατο 28/5/2011: 360km/kwh -> 3492 km/lt

Στον Shell Eco Marathon και στη κατηγορία Urban Concept, η οποία πλησιάζει σε εμφάνιση τα συμβατικά αυτοκίνητα, το πολυτεχνείο Κρήτης κέρδισε με το όχημα του το βραβείο ασφάλειας, και συγχρόνως κατάφερε να διανύσει 430 χλμ με 1 λίτρο καυσίμου.


Φανταστείτε μια μέρα τα αυτοκίνητά μας να έχουν ένα μέρος αυτής της ελάχιστης κατανάλωσης. Η βελτίωση του περιβάλλοντος αλλά και των οικονομικών μας θα ήταν σίγουρα καλύτερη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της ομάδας.

[Πηγή: ntua-sem]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...