Θυμάσαι το Raptor GT, το Γερμανικό supercar που βασίζεται πάνω σε μια Ferrari 599XX; Λοιπόν, η εταιρία που το σχεδιάζει, η Γερμανική Rotary Supers Cars (RSC) ανακοίνωσε ότι πλέον το αυτοκίνητο ονομάζεται Predator GT ενώ έχει δεχτεί ταυτόχρονα και κάποιες στιλιστικές αλλαγές θυμίζοντας λίγο τον σχεδιασμό της Lamborghini Estoque.

Μηχανικά δεν έχει κάνει κάποιες αλλαγές και έτσι φορά μια εξαιρετικά βελτιωμένη έκδοση του γνωστού μας από το Mazda RX-8, κινητήρα, 13Β MSP. Με κάποιες διαφορές όμως. Βλέπετε, ο συγκεκριμένος Wankel είναι τετραρότορος –ναι, καλά διαβάσατε, 4 ρότορες- χωρητικότητας 2.6 λίτρων! Επίσης, διαθέτει ξηρό κάρτερ και ανάλογα με την έκδοση ένα ή δύο turbo και η απόδοση του κυμαίνεται από τους πενιχρούς 500 ίππους έως το εξωφρενικό νούμερο των 1.200 ίππων ενώ η ροπή είναι ίδια σε όλες τις εκδόσεις, 153 κιλά –ηλεκτρονικά περιορισμένα!

Η ίδια η RSC μας λέει ότι η απόδοση της δύναμης είναι εξαιρετικά γραμμική από τις χαμηλές στροφές έως τον κόφτη ο οποίος μεταβάλλεται ανάλογα με το mode από τις 7.500 σ.α.λ. έως και τις 9.000 σ.α.λ. Μάλιστα, όλα αυτά τα πετυχαίνει χωρίς την ανάγκη για αγωνιστικό καύσιμο ενώ μπορεί να κινηθεί και με βιοκαύσιμο E85. Και για να σας στείλω εντελώς αδιάβαστους σας ενημερώνω ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας σύμφωνα με την RSC πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 –ή τουλάχιστον έτσι μας λένε!

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων με ονομασία R-Shift το οποίο μπορεί να καταφέρει χρόνους αλλαγής της τάξης των 25-35 msec ενώ διαθέτει και διαφορετικά modes λειτουργίας. Πχ, στο Sport mode, οι αλλαγές γίνονται από τον οδηγό μέσω paddles στο τιμόνι με χρήση του συμπλέκτη ενώ στο Race mode, τα ανεβάσματα γίνονται αυτόματα και ο οδηγός κάνει μόνο τα κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς όμως να πατάει συμπλέκτη.

Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα και τα 300 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 15. Αν αυτά τα νούμερα αληθεύουν μιλάμε για καταιγιστικές επιδόσεις που κοιτάνε στα μάτια την Bugatti Veyron! Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Το πότε θα παρουσιαστεί δεν έχουνε ανακοινώσει ακόμη ούτε το πόσο θα κοστίζει.

[Πηγή: Rotary Super Cars]