Οι εξελίξεις για το Grand Prix του Μπαχρέιν συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι ομάδες έστειλαν επιστολή στη FIA και FOTA, λέγοντας πως δεν θέλουν να γίνει ο αγώνας στο Σακχίρ, με τον Bernie Ecclestone να αλλάζει άποψη και είναι μαζί με τις ομάδες.

Τώρα, ο Βρετανός δηλώνει στο BBC Sport ότι η κατάσταση στο Μπαχρέιν δεν είναι κατάλληλη για τη διεξαγωγή αγώνα. Επίσης, υπογραμμίζει πως για να υπάρξει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων της Formula 1.

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στο μέλλον, αλλά, φυσικά, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή. Το καλεντάρι δεν μπορεί να επαναπρογραμματιστεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων.

Ο Paddy Lowe, τεχνικός διευθυντής της McLaren, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ομάδες δε θέλουν να επιβαρυνθεί το πρόγραμμα.

Ο λόγος που οι ομάδες είναι πολύ αναστατωμένες με τον Δεκέμβριο είναι γιατί είναι μια τεράστια δέσμευση για τα παιδιά που πηγαίνουν στους αγώνες. Και αυτό είναι συνήθως όταν κάνουν τις διακοπές τους.

Όλα δείχνουν ότι τα κόκκινα φώτα του Σακχίρ θα σβήσουν ξανά το 2012.

Update: Προστέθηκε το επίσημο έγγραφο με την αναφορά της FIA για την κατάσταση στο Μπαχρέιν.

FIA Bahrain Report FULL

[Πηγή: BBC Sport | Photo copyright: John Moore/Getty Images]

 • Dim

  Καλά κάνουν και αντιδρούν οι μηχανικοί των ομάδων στην παράταση της σεζόν.Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν μέρα-νύχτα για 10 μήνες το χρόνο,μακριά από τα σπίτια τους και πραγματικά περιμένουν τον Δεκέμβρη για να ξεκουραστούν και να δουν τις οικογένειες τους(άσε που οι σχεδιαστές δεν κάθονται ούτε τότε,προετοιμάζοντας τα νέα μονοθέσια).Οπότε,από τη στιγμή που οι ομάδες αντιδρούν,όσο και να πιέζει ο κοντός ο αγώνας δεν θα γίνει!
  Και για αυτούς που λένε πως χάνεται ο αγώνας και μακάρι να βλέπαμε 30 αγώνες τη χρονιά,ένα έχω να πω.Το γεγονός πως τα grand prix είναι λίγα,ανεβάζει την προσμονή για τον κάθε αγώνα ακόμη περισσότερο!Εξάλλου το Bahrain δεν είναι κάποια θρυλική πίστα,όπως το Monte-Carlo για παράδειγμα,και προσωπικά δεν θα μου λείψει καθόλου φέτος…

 • Τα πάντα γίνονται για τους χορηγούς, ότι και να λένε οι ομάδες, θέλουν δεν θέλουν θα πάνε

  • Νίκος

   Εγώ δεν πιστεύω πως οι χορηγοί θέλουν να δουν τα ονόματα τους να εμφανίζεται σε έναν αγώνα που διοργανώνεται από μια κυβέρνηση η οποία δεν δίστασαι πριν λίγους μήνες να σκοτώσει αθώους πολίτες. Ο Mosley(πρώτη φορά συμφωνώ μαζί του) έχει δίκιο όταν λέει πως ένας αγώνας φέτος στο Μπαχρέιν θα είναι επικοινωνιακή καταστροφή για τις ομάδες,τούς χορηγούς αλλά και για το ίδιο το σπορ. Πιστεύω πως η FIA και η FOM το καταλαβαίνουν αυτό, αλλά ίσως να ήθελαν να αφήσουν τις ομάδες να αποφάσισουν την ακύρωση του αγώνα(για λογιστικούς λόγους)ώστε να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με τους εμίρηδες.

 • dr

  Βρε παιδια όπου έχω γράψει ότι κακώς φωνάζουν οι ομάδες και πρέπει να γίνει ο αγώνας τρώω ένα κάρο dislike και όλοι γράφουν για τους εργαζόμενους. Όλο το ΚΚΕ εδώ μαζεύτηκε?