Πολύς ντόρος είχε γίνει γύρω από το αν και πότε θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν. Ο Jean Todt, πρόεδρος της FIA, πίστευε ότι μπορούσε να γίνει, με τον Bernie Ecclestone και τις ομάδες θα δηλώνουν δημόσια ότι δε θέλουν να γίνει. Ο Ecclestone λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και οι ομάδες γιατί η επέκταση του προγράμματος είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν.

Έτσι, οι υπεύθυνοι της πίστας του Σακχίρ θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να παραιτηθούν. Ο Zayed R Alzayani, πρόεδρος του Bahrain International Circuit, δήλωσε:

Αν και το Μπαχρέιν θα έβλεπε με μεγάλη χαρά το Grand Prix στις 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, είναι ξεκάθαρο έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, και σε σεβόμαστε απόλυτα αυτή την απόφαση.

Το Μπαχρέιν πάντα επεδίωκε να παίξει σημαντικό ρόλο στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Formula 1, μέσα από πρωτοποριακούς αγώνες στη Μέση Ανατολή, για να βοηθήσει άλλες χώρες θα έχουν δικούς τους αγώνες, καθώς, επίσης, και στο να παρέχουμε τη δική μας μοναδική εμπειρία στη φιλοξενία ενός Grand Prix.

Το Μπαχρέιν δε θέλει σε καμία περίπτωση να δει έναν αγώνα, ο οποίος θα επεκτείνει το πρόγραμμα και θα μειώσει την απόλαυση της Formula 1 είτε για τις ομάδες είτε για τους θεατές. Θέλουμε ο ρόλος μας στη Formula 1 να συνεχιστεί ως θετικός και εποικοδομητικός, όπως πάντα, ως εκ τούτου, για το καλύτερο συμφέρον του αθλήματος, δε θα επιδιώξουμε την επαναδιαπραγμάτευση του αγώνα για φέτος.

Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τις ομάδες, τους οδηγούς και τους θεατές πίσω στο Μπαχρέιν την επόμενη σεζόν και θα ήθελα να ευχαριστήσω βαθύτατα όλους τους υποστηρικτές μας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των εθελοντών, των χορηγών, των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του ευρύ κοινού, για τους οποίους γνωρίζω ότι η απόφαση για φέτος θα είναι μια απογοήτευση.

Θα θέλαμε, επίσης, ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τη FIA, τη FOM και τη Bahrain Motor Federation, καθώς και τις ομάδες για όλη την υποστήριξη και την κατανόηση που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα.


[Πηγή: Formula 1 | Photo copyright: AP Photo/Hasan Jamali]