Το ότι η Mazda ετοιμάζει το νέο μικρό crossover SUV που θα ονομάζεται CX-5 είναι κάτι που το ξέρουμε. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα βασίζεται πάνω στο Minagi Concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη

Το CX-5 θα διαθέτει κινητήρες με Skyactiv τεχνολογία όπου ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκεται και έναν 2.2-λίτρων turbodiesel αλλά και ένα μηχανικό κιβώτιο 6-ταχυτήτων. Ο κινητήρας θα πληροί τα στάνταρ του Euro 6, θα αποδίδει 173 άλογα με 42 κιλά ροπής και θα είναι 20% οικονομικότερος σε σχέση με τον τωρινό 2.2-λίτρων πετρελαιοκινητήρα.

Σχεδιαστικά το Mazda CX-5 θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα διαθέτει την σχεδιαστική γραμμή “Kodo” που στα Ιαπωνικά σημαίνει ψυχή της κίνησης και παρουσιάστηκε αρχικά στο πρωτότυπο Shinari. Η Kodo δημιουργήθηκε ώστε να ενώσει 3 σχεδιαστικά κέντρα της Mazda, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Αμερικής. Επίσης το CX-5 θα διαθέτει την τεχνολογία SKYACTIV της Mazda που περιλαμβάνει νέους κινητήρες, κιβώτια και σασί. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις του από το 2012.

[Πηγή: Autocar]