Η McLaren F1 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα ορόσημα στην αυτοκίνηση. Με κινητήρα V12 6.1-λίτρων (6064 cc) με περιεχόμενη 60° από την BMW S70/2, αποδίδει 636 άλογα, 14% πιο ισχυρός από ότι υπολόγιζε ο Gordon Murray αρχικά. Στο επίσημο site της εταιρίας και στο Wikipedia μπορείς να μάθεις τα πάντα για το αυτοκίνητο αυτό. Στη συνέχεια δες τρία video, με το πρώτο να δείχνει το review του Fifth Gear, με τον Tiff Needell να μας εξηγεί όλη τη διαδικασία για να πάρει μπρος, την οπτική γωνία του Murray Walker αλλά και το video με την κόντρα που έκανε το Top Gear στο Dubai μεταξύ αυτού και της Bugatti Veyron.

Ο Ron Dennis ισχυρίζεται ότι η κόντρα ήταν στημένη αφού οι συντελεστές του Top Gear ήθελαν 100% να χάσει η McLaren F1, με αποτέλεσμα να γυρίσουν το video ξανά και ξανά αφού ο συμπλέκτης της Veyron πατινάριζε με αποτέλεσμα να σπινιάρει στην εκκίνηση και η McLaren στο χιλιόμετρο να είναι μπροστά. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες ο συμπλέκτης της Veyron δεν πατινάρισε, με αποτέλεσμα η Veyron των 1001 ίππων να περάσει την McLaren F1 των 636 ίππων στο χιλιόμετρο.

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”][tabcontainer] [tabtext]Fifth Gear Review[/tabtext] [tabtext]Murray Walker Review[/tabtext] [tabtext]Top Gear – McLaren F1 Vs Veyron[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

 

[Πηγή: Wikipedia, YouTube]