H Lotus έκανε νέα πίστα δοκιμών

Σχετικά άρθρα

H Lotus ανακοίνωσε ότι ετοίμασε νέα ιδιόκτητη πίστα ώστε να δοκιμάζει εκεί τα νέα της αυτοκίνητα. Η πίστα έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Hethel, έχει μήκος 3.6 χλμ και πλάτος 12 μέτρων και χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο βόρειο το οποίο έχει μήκος 2.1 χλμ και αποτελείται στην ουσία από 2 μεγάλες ευθείες με μια φουρκέτα και στο νότιο μέρος όπου διαθέτει πολλές στροφές οι οποίες έχουνε πάρει τα ονόματα τους, από πιλότους της Lotus. Επίσης υπάρχει μια κυκλική διαδρομή στο κέντρο της και ένας χώρος pit με 12 γκαράζ που μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 24 αυτοκίνητα.

Η πίστα είναι εγκεκριμένη από την FIA που σημαίνει ότι μπορούν εκεί να γίνουν αγώνες της κατηγορίας GT αλλά και δοκιμές των ομάδων της Formula 1, πράγμα που φαίνεται αυτή τι στιγμή μακρινό μιας και η πίστα του Snetterton βρίσκεται αρκετά κοντά στη νέα πίστα της Lotus.

Η πίστα στοίχισε περισσότερα από £10 εκατ. (€11.25 εκατ.) και απλά να σου πω ότι και η πίστα του Top Gear, έχει σχεδιαστεί από την Lotus.

[Πηγή: Lotus | Via: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...