Αφού οι Ιάπωνες καθάρισαν με την Ευρωπαϊκή έκδοση του Yaris, που είχε πρωτοπαρουσιαστεί ως Vitz από την εταιρία πέρυσι εντός έδρας, ήρθε η ώρα να το δούμε και σε εκθέσεις. Και για το λόγο αυτό η Toyota διάλεξε την “γειτονική” Αυστραλία και το Australian International Motor Show (AIMS).

Σε σχέση με την Ιαπωνική έκδοση του (Vitz) που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ευρωπαικό μοντέλο διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα με την σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου Yaris HSD Concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το οποίο ακολουθεί αυτή των υπολοίπων μοντέλων της Toyota στην Ευρώπη. Όμως μιας και το πήγαν στη πρώτη του έκθεση, είπαν να του φορέσουν ένα κιτάκι της TRD. Νέοι προφυλακτήρες με μεγάλα ανοίγματα, κυψελοειδής γρίλιες και ασημένιες διακοσμήσεις. Όμως δε σταμάτησαν εκεί, αφού του φόρεσαν πλαϊνά σποϊλεράκια, πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη και μια διακριτική αεροτομούλα. Δε το λες κακό…

Αν βιάζεσαι να το δεις από κοντά, το ευρωπαϊκό Yaris θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του φέτος. Στον στάνταρ εξοπλισμό θα διαθέτει οθόνη αφής 6.1″ ενώ μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με τον 1000αρη – 69 ίππων, τον 1300αρης VVT-I απόδοσης 94 ίππων καθώς και με τον πετρελαιοκινητήρα D-4D 1.400 cc.

[Πηγή: Toyota]