BMW M: Θα διατηρήσουμε ζωντανό το χειροκίνητο κιβώτιο

Σχετικά άρθρα

Παρά την ξεκάθαρη προτίμηση του αγοραστικού κοινού και τις προφανείς φθίνουσες πωλήσεις των σπορ αυτοκινήτων με χειροκίνητο κιβώτιο, η BMW φαίνεται ότι αντιστέκεται και υπόσχεται ότι θα διατηρήσει ζωντανό το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Τουλάχιστον αυτό δηλώνει ο επικεφαλής του M τμήματος της γερμανικής εταιρίας, Frank van Meel.

Πιο συγκεκριμένα, το αφεντικό της BMW M ανέφερε τη ζήτηση για τις παραγγελίες για την χειροκίνητη M2, όπου το 50% των παραγγελιών του αυτοκινήτου ήταν με τρία πεντάλ. Το γεγονός αυτό καθιστά την εταιρεία “υπόχρεη” και αποφασισμένη να προσφέρει το χειροκίνητο κιβώτιο για όσο το δυνατόν περισσότερο, παρά τα μειονεκτήματα που έχει σε σχέση με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο van Meel τονίζει χαρακτηριστικά:

Από τεχνική άποψη, υπάρχει ελάχιστος λόγος να το σώσεις. Είναι πιο βαρύ, είναι πιο αργό και έχεις χειρότερη κατανάλωση καυσίμου από το αυτόματο. Αλλά ο πελάτης και οι θαυμαστές αγαπούν πραγματικά το χειροκίνητο κιβώτιο. Δίνει μια σύνδεση που τους επιτρέπει να δείξουν ότι μπορούν να δαμάσουν το θηρίο, και αυτό είναι το θέμα. Θέλουμε να το κρατήσουμε.

Δες ακόμα

Μια λάθος αλλαγή, και σπας το χειροκίνητο κιβώτιο στη BMW M2 Competition [Άουτς!]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...