Τι κάνεις ενστικτωδώς όταν βλέπεις μια κάμερα ταχύτητας στο δρόμο; Ακριβώς, πατά το φρένο. Ακόμη και αν κινείσαι εντός των ορίων ταχύτητας, ο εγκέφαλος σου λειτουργία αντανακλαστικά και πατάς το φρένο ώστε να μειώσεις ταχύτητα για να μην σε γράψει η κάμερα.

Στην Ισπανία οι οδηγοί πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψεις μιας και εκεί υπάρχει ποινή που λέει ότι όποιος περνά αρκετά αργά μπροστά από μια κάμερα ταχύτητας τότε μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο για τον λόγο ότι κινείται ανεξήγητα αργά.

Ακριβώς αυτό συνέβη στον Ισπανό Jesus Lloren ο οποίος στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, οδηγούσε το Opel Astra του στην σήραγγα Avenida del Cid, λίγο έξω από την Βαλένθια. Η κάμερα τον έγραψε επειδή πήγαινε με ταχύτητα μεταξύ 35 με 40 χλμ/ώρα με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 200 ευρώ, το οποίο μειώθηκε στα 100 ευρώ αφού το πλήρωσε εντός προθεσμίας. Ο λόγος που έχει θεσπιστεί αυτό το μέτρο είναι ότι θεωρείται αφύσικο να οδηγείς σε έναν τέτοιο δρόμο με τέτοιες ταχύτητες, ως εκ τούτου παρεμποδίζεις τη ροή της κυκλοφορίας. Ο Lloren δηλώνει ότι είναι απλά ένα φοροεισπρακτικό μέτρο που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την οδική ασφάλεια.

[Πηγή: eevante-emv | Photo Copyright: Beej Jorgensen @ Flickr]