Vettel: Νίκη μέσα στο σπίτι μου

Σχετικά άρθρα

Κάθε οδηγός θέλει να νικήσει μέσα στην πατρίδα του. Πόσο μάλλον, όταν είσαι ο Sebastian Vettel και έχεις 6 νίκες, 3 δεύτερες θέσεις και διαφορά 80 βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία. Έτσι, είναι λογικό ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία του αθλήματος να θέλει την εντός έδρας νίκη, την οποία ακόμα δεν έχει σημειώσει. Μπορεί στο Silverstone να είδε δεύτερος την καρώ σημαία, αφού ο αγώνας του δεν κύλισε όπως θα ήθελε, αλλά ο Γερμανός αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία, κάτι που θέλει να κάνει και στο Nürburgring.

Ένας από τους στόχους που θέτει ένας οδηγός Formula 1, είναι να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του. Φυσικά, πάντα δίνεις το 100%, αλλά στον εντός έδρας αγώνα έχεις πάντα περισσότερα κίνητρα. Φέτος, είμαστε πίσω στο Nürburgring, το οποίο είναι μια από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες πίστες. Μου αρέσει ιδιαίτερα το κομμάτι από τη στροφή Ford μέχρι τη στροφή 180°. Η στροφή Warsteiner είναι δύσκολη, όπως και η απότομη αριστερή πριν από αυτή.

Το καλύτερο μέρος για να προσπεράσεις είναι πριν από το chicane NGK, που είναι μια προκλητική αριστερή-δεξιά στροφή. Είναι δυνατό να προσπεράσεις εκεί, διότι έρχεσαι από την προηγούμενη στροφή και πρέπει να φρενάρεις για να πέσεις κάτω από τα 100 Km/h. Το να φρενάρεις αργότερα σημαίνει ότι μπορείς να είσαι πρώτος στην πρώτη στροφή, ακούγεται εύκολο, αλλά πρέπει να μείνεις μακριά από τα kerbs, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να σηκωθεί στον αέρα και να σε περάσει και πάλι. Οι λόφοι Eifel είναι ιδιαίτερα, επειδή ο καιρός μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα, σαν μια αστραπή.

[Πηγή: Red Bull Racing | Photo Copyright: Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...