Anthony: Ο Hamilton είναι ίσως ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο!

Σχετικά άρθρα

Ξέρουμε ότι κάθε πατέρας λέει τα καλύτερα για τον γιο του, φτάνοντας μερικές φορές στην υπερβολή. Ωστόσο, δε νομίζω ότι τα παρακάτω λόγια του πατέρα του Lewis Hamilton, Anthony, για τον 26χρονο είναι τόσο υπερβολικά. Πλέον δεν είναι manager του “Billion Dollar Man”, και πολλοί νομίζουν ότι οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Ας δούμε τι δήλωσε για τον γιο του, τον οποίο έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλη την αγωνιστική του πορεία και γενικά στη ζωή του:

Η νίκη του Lewis την Κυριακή ήταν μια φανταστική επίδοση. Νομίζω ότι ό,τι και να λένε ή γράφουν για τον Lewis Hamilton, αυτός είναι ένας τέλειος επαγγελματίας σαν οδηγός αγώνων. Τίποτα και κανείς δε θα αλλάξει τον τρόπο που οδηγεί και προσεγγίζει τους αγώνες. Και ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό. Επειδή η Κυριακή, για μένα, έδειξε ότι ο Lewis ίσως είναι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Δεν ξεκινούσε από τον pole position. Δεν ήταν πρωτοπόρος του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Και δεν κέρδισε στα pits.

Αν κοιτάξετε στους περισσότερους αγώνες της Formula 1, οι περισσότεροι οδηγοί κερδίζουν από τον pole position, χωρίς αμφιβολία, όπως οι Red Bull, που έχουν την περισσότερη ταχύτητα και δύναμη από οποιονδήποτε άλλον στη σεζόν, και σίγουρα στην τελευταία σεζόν. Ή θα νικήσουν στα pit stops, επειδή η ομάδα που αλλάζει τα ελαστικά είναι η ταχύτερη μέσα και έξω.

Ο Anthony Hamilton, τονίζει πως ο Lewis μαζί με τον Fernando Alonso είναι οι δύο καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο. Μια δήλωση που έρχεται να απαντήσει στα καλύτερα λόγια που έχει πει ο Ισπανός για τον Hamilton, ότιδηλαδή, ίσως είναι ο ταχύτερος οδηγός της Formula 1.

Την Κυριακή, ο Lewis έχασε το προβάδισμα και προσπέρασε για την πρωτοπορία και κέρδισε τον αγώνα. Και αυτό είναι σπάνιο στις μέρες μας. Αν δείτε το προσπέρασμα στον Fernando Alonso από την εξωτερική, κατατάσσει την απόδοση του Lewis σαν μια από τις πιο καλές που είχε ποτέ. Ο Alonso είναι ένας εξαιρετικός οδηγός. Τόσο καλός όσο ο Lewis. Ο Lewis και ο Fernando είναι οι δύο καλύτεροι οδηγοί του κόσμου. Νομίζω ότι ο Lewis περνάει, βασιζόμενοι στον παράγοντα ότι αγωνίστηκαν μαζί στη McLaren, και ο Lewis τον νίκησε στην πρώτη του σεζόν, το 2007.

Υπάρχει κάτι για τον Lewis, το οποία πάντα πιστεύω. Ποτέ δεν μπορείς να πεις “ποτέ” για τον Lewis. Θέλω να πω, πού βρήκε χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο; Πώς στο διάολο κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής, όταν η Red Bull πρέπει να ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο και η Ferrari έδειχνε ακόμα πιο γρήγορη και από τη Red Bull; Σίγουρα, μπορεί να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα.

Στο Γερμανικό Grand Prix πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με το πώς ο Hamilton μπορεί να είναι τόσο γρήγορος. Ο Jenson Button το εξέφρασε δημόσια, ακόμα και ο ίδιος ο 26χρονος απορούσε με την ταχύτητά του! Το ίδιο κάνει και ο πατέρας του.

Πάντα δυσκολευόμουν να καταλάβω πώς γίνεται ένας τόσο καταπληκτικός οδηγός όταν είναι μέσα στο μονοθέσιο. Εννοώ, τα περισσότερα μαθήματα τα έκανε έξω από το αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο, υπάρχει ένα είδος φυσικού ταλέντου που δεν πρέπει να έχει να μάθει και πολλά. Από την πρώτη φορά που κάθισε σε ένα καρτ, όταν ήταν 8 ετών, δεν είχα να του πω και πολλά. Ήξερα που είναι τα πεντάλ και τι πρέπει να κάνει και έφυγε. Ποτέ δεν είχε έναν οδηγό να τον εκπαιδεύει ή να τον προπονεί, πράγμα που είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Τέλος, ο 51χρονος επισημαίνει πως δε θέλει να μιλάει για την περίοδο, κατά την οποία ο Lewis άλλαξε manager και οι σχέσεις του δεν ήταν τόσο καλές. Αλλά λέει ότι τώρα όλα είναι μια χαρά.

Δε θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Η περίοδος αυτή είναι 18 μήνες πριν. Δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτό. Θέλω να κοιτάω μπροστά τώρα. Και αυτή τη στιγμή, ο Lewis κι εγώ έχουμε μια εξαιρετική σχέση.


[Πηγή: Guardian]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...