Ecclestone: Το ηλεκτρικό pit lane θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο

Σχετικά άρθρα

Έχεις διαβάσει ότι μέσα στις αλλαγές που θα γίνουν στους κανονισμούς του 2014 θα είναι και το ηλεκτρικό pit lane, δηλαδή όταν το μονοθέσιο θα είναι μέσα σε αυτό, θα δουλεύει μόνο ο ηλεκτροκινητήρας. Ωστόσο, ο CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone, δηλώνει πως είναι αντίθετος με την ιδέα αυτή, καθώς πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο ανθρώπων! Όχι ο ηλεκτρισμός, αλλά τα ίδια τα μονοθέσια. Για να καταλάβεις τι πραγματικά εννοεί, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις δηλώσεις του.

Σίγουρα η Formula 1 δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να έχουμε ηλεκτρικούς κινητήρες. Είναι σαν να έχεις χορευτές με αθλητικά παπούτσια. Πιο άνετο, αλλά δε λειτουργεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ηλεκτρικό pit lane. Οι άνθρωποι θα μπορούσε να σκοτώνονται επειδή δε θα ακούν τα μονοθέσια να έρχονται.

Κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο 80χρονος δεν κατηγορεί τον τωρινό πρόεδρο της FIA, Jean Todt, για τις αλλαγές στους κανονισμούς, αλλά τον πρώην πρόεδρο, Max Mosley.

Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τον Jean Todt, καθώς αυτό ήταν κάτι που ξεκίνησε από τον Max. Ήταν η αρχική ιδέα του Max. Η ιδέα του ήταν αυτή που προωθείται τώρα.

Τέλος, ο Βρετανός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Formula 1 για το 2012. Του χρόνου ντεμπούτο κάνει το Αμερικανικό Grand Prix στο Austin του Texas, έτσι οι αγώνες θα αυξηθούν στους 21. Το όριο είναι 20, αλλά τονίζει πως δε θα είχε πρόβλημα να είχαμε 21 αγώνες. Το φαβορί για να αποχωρήσει είναι η Τουρκία, καθώς ο ίδιος ο Ecclestone διπλασίασε τα ετήσια τέλη, φέρνοντας σε πολύ δύσκολοι θέση τους Τούρκους διοργανωτές.

Θα μπορούσε να είχαμε 21. Εξαρτάται από το που θα αφαιρέσουμε έναν αγώνα. Αν πούμε ότι απαλλαγούμε από το Μονακό, τότε σίγουρα θα πούμε όχι.


[Πηγή: Daily Express | Photo Copyright: REUTERS/Alex Domanski]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...