Domenicali: Ο Massa πρέπει να παραμείνει ήρεμος

Σχετικά άρθρα

Ένας από τους οδηγούς που έχει δεχθεί την περισσότερη κριτική για την απόδοσή του είναι ο Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και αυτό φαίνεται και από τη βαθμολογία, καθώς ο 30χρονος βρίσκεται 75 βαθμούς πίσω από τον Fernando Alonso. Ωστόσο, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, πιστεύει ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν, αρκεί να παραμείνει ήρεμος.

Έχω δει ότι είναι ξεκάθαρα σε ανοδική πορεία στους 3 τελευταίους αγώνες και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ένα πολύ καλό δεύτερο μισό. Ο Felipe πρέπει να παραμείνει ήρεμος και να αξιοποιήσει το ταλέντο του, το οποίο είναι μεγάλο. Είναι πολύ γρήγορος οδηγός στον έναν γύρο, αλλά ίσως πρέπει να βελτιωθεί λίγο από άποψη συνέπειας στους αγώνες.

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να συγκριθεί με κάποιον σαν τον Fernando, αλλά αυτό θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο γι’ αυτόν, όχι δικαιολογία. Για μας, είναι ζωτικής σημασίας να μείνει ο Felipe στην κορυφή του παιχνιδιού, δεδομένου ότι για τουλάχιστον 1,5 χρόνο θα είναι ένας από τους οδηγούς μας.

Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στον Lewis Hamilton και στις δηλώσεις που έκανε για τη Scuderia.

Χαίρομαι που είπε, “ποτέ μη λες ποτέ” στο θέμα της Ferrari. Στην πραγματικότητα, είναι λογικό για όλους να θέλουν να έρθουν στο Maranello, αργά ή γρήγορα, δεδομένου ότι εμείς εκπροσωπούμε την ιστορία του αθλήματος. Λέγοντας αυτό, δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα, ούτε βραχυπρόθεσμα ούτε μακροπρόθεσμα. Για τη Ferrari του μέλλοντος, νομίζω ότι ο σωστός συνδυασμός είναι να έχουμε έναν καθιερωμένο οδηγό με μεγάλη εμπειρία, δίπλα σε έναν ταλαντούχο οδηγό που είναι ανερχόμενος. Δε νομίζω ότι, με την πίεση στην οποία βρισκόμαστε, μπορούμε να έχουμε δύο νέους οδηγούς στην ίδια ομάδα την ίδια στιγμή.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...