Η βαθμολογική διαφορά του Sebastian Vettel από τη δεύτερη θέση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο 24χρονος βρίσκεται 85 βαθμούς πίσω από τον team-mate του, Mark Webber, 88 βαθμούς από τον Lewis Hamilton, 89 από τον Fernando Alonso και 100 από τον Jenson Button. Έτσι, είναι πολύ λογικό για πολλούς να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Το μονοθέσιό του είναι εκπληκτικό, τρομερά αξιόπιστο και πάρα πολύ γρήγορο, κάτι που του έχει δώσει αυτό το τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα, σε συνδυασμό, φυσικά, με τις ικανότητες και την ταχύτητά του.

Ο Jenson Button πιστεύει ότι ο Γερμανός δεν χρειάζεται να πάρει κάποιο ρίσκο στους εναπομείναντες 8 αγώνες, λόγω της διαφοράς των 85 βαθμών. Επίσης, δηλώνει ότι είναι πολύ λογικό να μην υπάρχει τόση πίεση στον Πρωταθλητή σε σχέση με πέρυσι, καθώς έχει κατακτήσει τον τίτλο.

Έχει ήδη κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό. Δεν αισθάνεσαι τόση πολλή πίεση, όταν ήδη το έχεις κάνει. Για μένα, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις με συνέπεια μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο προβάδισμα. Δεν χρειάζεται να ρισκάρει και οδηγεί ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

O Πρωταθλητής του 2009 μιλάει και για τη Red Bull, λέγοντας πως η αυστριακή ομάδα έχει πολύ μεγάλους πόρους, χάρη στους οποίους συνεχίζει να κυριαρχεί.

Η Red Bull έχει πολύ μεγάλους πόρους, έτσι είναι διαφορετικά απ’ ότι όταν ήμουν εγώ στη Brawn. Και αν είχα προβάδισμα που έχει, δε θα αισθανόμουν καμία πίεση.

Αντιμετωπίζει μια μάχη 8 αγώνων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ξεκινάει με προβάδισμα 80 βαθμών! Είναι μια τεράστια διαφορά. Και ακόμα έχει ένα από τα πιο γρήγορα μονοθέσια. Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή θέση.


[Πηγή: Independent | Photo Copyright: DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images]