Ο Lewis Hamilton είναι ένας από τους οδηγούς που δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση. Θέλει όσο τίποτε άλλο να κατακτήσει το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς απέχει 88 βαθμούς από τον Sebastian Vettel. Ο Βρετανός το γνωρίζει, και δηλώνει θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος, γυρνώντας τον διακοπή στη φουλ επίθεση.

Είμαι 88 βαθμούς πίσω, αλλά δεν είναι ανέφικτο. Είναι κρίμα που δεν είχαμε αγώνα αμέσως μετά, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό. Υπάρχουν 200 διαθέσιμοι βαθμοί και θα πάω σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες πιστεύοντας ότι μπορώ να τους κερδίσω.

Θα είναι μια συναρπαστική διαδρομή μέχρι τον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία, και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον επόμενο στο Βέλγιο. Αυτή τη στιγμή, ο ρυθμός του μονοθεσίου μας είναι είναι πολύ καλός, όπως αποδείξαμε με τις νίκες μας, τη δική μου στη Γερμανία με τον ταχύτερο γύρο και με του Jenson στην Ουγγαρία. Επίσης, έχουμε εξαιρετικό ρυθμό και στις κατατακτήριες.

Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά για τη McLaren. Το Spa και η Monza είναι δύο πίστες στις οποίες, θεωρητικά, οι Βρετανοί θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Το καλύτερο, όμως, γι’ αυτούς είναι ότι πέτυχαν νίκες σε πίστες που η λογική έλεγε ότι δύσκολα μπορούν να το κάνει. Ωστόσο, ο ρυθμός της MP4-26 έχει βελτιωθεί πολύ, τόσο στον αγώνα, όσο και στις κατατακτήριες, καθώς στην Ουγγαρία είδαμε τον Vettel να παίρνει με δυσκολία την pole position. Στο Spa το βρετανικό μονοθέσιο θα έχει μια νέα πίσω πτέρυγα, ίσως αυτή που είδαμε για πρώτη φορά στο Silverstone, η οποία έχει μικρότερο άνω πτερύγιο, κάτι που βελτιώνει την απόδοση του DRS, αλλά και παράγει λιγότερη κάθετη δύναμη, κάτι που, φυσικά, αυξάνει την τελική ταχύτητα.

[Πηγή: Daily Star | Photo Copyright: HOCH ZWEI]