Νέο πρωτότυπο από την Opel στη Φρανκφούρτη

Σχετικά άρθρα

Η Opel ανακοίνωσε ότι στην έκθεση της Φρανκφούρτης μαζί με τα νέα Astra GTC, Zafira Tourer και Combo θα παρουσιάσει και ένα νέο πρωτότυπο. Το μόνο που αναφέρει στο δελτίο τύπου είναι ότι” “πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που ανοίγει νέους ορίζοντες στη μετακίνηση.” Όπως και να έχει η συνέντευξη τύπου της Opel θα γίνει στις 13 του Σεπτέμβρη όπου θα μάθουμε τι ετοίμασαν οι Γερμανοί.

Επιπλέον στη Φρανκφούρτη θα παρουσιαστούν και 7 νέες ecoFLEX εκδόσεις μέσα στις οποίες βρίσκονται και αυτές των Astra GTC και Zafira Tourer. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Opel στο IAA: Κουαρτέτο από Παγκόσμιες Πρεμιέρες

  • Παγκόσμιο ντεμπούτο: Astra GTC, Zafira Tourer και νέο Combo
  • Έκπληξη: Το πρωτοποριακό πνεύμα της Opel τώρα με τη μορφή ενός γοητευτικού, πειραματικού μοντέλου
  • Λανσάρισμα: Το ηλεκτρικό Ampera σύντομα στα καταστήματα Διανομέων
  • Τα ‘διαμάντια’ της απόδοσης: Πρεμιέρα για επτά νέα μοντέλα ecoFLEX

Rüsselsheim. Τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες θα αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο έλξης στο περίπτερο της Opel στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (15 – 25 Σεπτεμβρίου). Για πρώτη φορά, η Opel παρουσιάζει το νέο μικρομεσαίο coupé Astra GTC, το νέο βιρτουόζο της ευελιξίας Zafira Tourer και τη νέα γενιά του μικρομεσαίου Combo van στο ανανεωμένο της περίπτερο D 09 στο Hall 8.

Η μεγάλη στιγμή κατά τη συνέντευξη τύπου της Opel στις 13 Σεπτεμβρίου στις 9:45 π.μ. θα είναι τα αποκαλυπτήρια ενός πειραματικού αυτοκινήτου που ανοίγει νέους ορίζοντες στη μετακίνηση. Επιπλέον, το Ampera παραγωγής, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Ευρώπης που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, δίνει ένα ισχυρό παρών λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Τέλος, η Opel αποδεικνύει ότι οι συμβατικοί κινητήρες εξακολουθούν να έχουν δυνατότητες μείωσης κατανάλωσης χωρίς θυσίες στην οδηγική απόλαυση με τη διευρυμένη γκάμα των ecoFLEX μοντέλων της. Επτά νέα μοντέλα Opel ecoFLEX θα παρουσιαστούν στη Φρανκφούρτη.

Astra GTC, Zafira Tourer και Combo στο προσκήνιο για πρώτη φορά

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Astra GTC υπόσχεται μία συναρπαστική οδική συμπεριφορά. Χάρη στην αποκλειστική εμπρός ανάρτηση υψηλών επιδόσεων (HiPerStrut) το ζωηρό, μικρομεσαίο coupé της Opel προσφέρει απόλυτη οδηγική ακρίβεια. Στο λανσάρισμα θα διατίθεται με μία γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων ισχύος 88 kW/120 hp – 132 kW/180 hp.

Το νέο Zafira Tourer εγκαινιάζει νέα πρότυπα ευελιξίας και ‘ατμόσφαιρας’ στο εσωτερικό με την πλήρως ανασχεδιασμένη φιλοσοφία καθισμάτων Flex7. Το ‘Lounge on wheels’ (Σαλόνι σε τροχούς) μεταφέρει τις αξίες και τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Insignia, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την ανάγλυφη, δυναμική του σχεδίαση στην κατηγορία οχημάτων ενός όγκου. Το νέο Combo είναι ένα ευέλικτο επιβατικό-van για δουλειά, οικογένεια και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Διατίθεται με έξι κινητήρες: τέσσερις diesel, ένα βενζινοκινητήρα και έναν CNG (Compressed Natural Gas). Η επόμενη γενιά του μικρομεσαίου Combo διατίθεται σαν 5Θ ή 7Θ, σε δύο εκδόσεις μεταξονίων και σαν van με παράθυρα ή κλειστού τύπου.

Το ηλεκτρικό Ampera έτοιμο για λανσάρισμα

Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Ευρωπαίου κατασκευαστή που πηγαίνει ‘οπουδήποτε, οποτεδήποτε’ και αναμένεται στα καταστήματα Διανομέων στο τέλος της χρονιάς. Ταιριάζει άριστα στο φετινό σύνθημα της ΙΑΑ ‘Zukunft serienmäßig’ (‘Τυποποιημένο Μέλλον’). Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh παρέχει ενέργεια στην ηλεκτρική μονάδα κίνησης 111 kW/150 hp. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ, το είδος του οδοστρώματος και τη θερμοκρασία, η αυτονομία του κυμαίνεται από 40 – 80 χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και μηδενικούς ρύπους – καλύπτοντας τις καθημερινές απαιτήσεις της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων οδηγών. Χάρη στο σύστημα επέκτασης της αυτονομίας, το όχημα μπορεί να διανύσει πάνω από 500 χλμ. χωρίς στάση για ανεφοδιασμό.

Επτά νέες εκδόσεις ecoFLEX από το Agila μέχρι το Insignia

Η Opel παρουσιάζει για πρώτη φορά επτά νέα μοντέλα ecoFLEX στη Φρανκφούρτη που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα των αντίστοιχων κατηγοριών τους σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2: Agila 1.0 (βενζινοκίνητο, 109 g/km CO2), Meriva 1.3 CDTI (109 g/km CO2), Astra 1.7 CDTI (99 g/km CO2), Insignia 1.4 Turbo (βενζινοκίνητο, 134 g/km CO2) και Insignia 2.0 CDTI (115 g/km CO2) – καθώς και τις ecoFLEX εκδόσεις των Astra GTC και Zafira Tourer. Πολλές από τις 60 και πλέον εκδόσεις ecoFLEX μπορούν να παραγγελθούν με τεχνολογία Start/Stop. Το σύστημα Start/Stop της Opel, θα διατίθεται σε 34 συνδυασμούς οχημάτων-κινητήρων μέχρι την άνοιξη του 2012.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Η BMW teasάρει το Vision Neue Klasse X Concept

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του Vision Neue Klasse X Concept, ενός νέου πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...
Autoblog.gr