Το ήξερες ότι ο Leonardo Di Caprio ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης ενός Fisker Karma και το TMZ βρήκε τον Di Caprio να την οδηγεί. Ως γνήσιος star του Holywood δεν μπορούσε να οδηγεί ένα απλό υβριδικό όπως είναι το Prius και έτσι προτίμησε κάτι πολύ ακριβότερο.

Να θυμίσω ότι το 4-θέσιο sport sedan διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες και ένα βενζινοκινητήρα συνολικής απόδοσης 403 ίππων με μέση κατανάλωση 2.4 λίτρα/100 χλμ και 83 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Karma ονομάζεται Q-DRIVE και κατασκευάστηκε από την Quantum Technologies αποκλειστικά για την Fisker. Οι 2 ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στον πίσω άξονα και παίρνουν ενέργεια μέσω μπαταριών λιθίου ενώ ο 2.ο λίτρων turbo κινητήρας Ecotec ενεργεί ως φορτιστής των μπαταριών για να αυξηθεί έτσι η αυτονομία των μπαταριών. Το Karma μπορεί να κάνει 80 χλμ αποκλειστικά και μόνο με την χρήση των ηλεκτροκινητήρων, ενώ η αυτονομία του εκτοξεύεται στα 480 χλμ με την χρήση του βενζινοκινητήρα. Η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε πρίζα.

[Πηγή: TMZ]