Καινοτόμο κράνος με είσοδο του κεφαλιού απο πίσω

Σχετικά άρθρα

Η βασική σχεδίαση ενός κράνους είναι σχεδόν ίδια εδώ και πολλά χρόνια. Σίγουρα, έχουν υπάρξει αλλαγές κατά το πέρασμα των χρόνων που προσαρμόζουν νέα δεδομένα, αλλά ο βασικός θάλαμος για το κρανίο παραμένει λίγο πολύ ο ίδια εδώ και δεκαετίες.

Η Voztec σκοπεύει να καινοτομήσει στη βιομηχανία κατασκευής κρανών, προσφέροντας μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση με σύστημα πρόσβασης του κρανίου από πίσω. Μέσω της πίσω θύρας πρόσβασης, ο αναβάτης/οδηγός βάζει το κεφάλι του στο φέρινγκ και ασφαλίζει το καπάκι με τους σφιγκτήρες πίσω του. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το κράνος μπορεί να αφαιρεθεί από το πρόσωπο του ατόμου χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί ο τραυματίας με κίνδυνο περαιτέρω ζημίας του αυχένα ή του κρανίου.

Η Voztec εργάζεται σ’αυτού του είδους τα κράνη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, την ιππασία, τα αθλήματα στο χιόνι, τους πυροσβέστες και το στρατό. Υπάρχει ακόμα και πρόταση για τα κράνη του αμερικάνικου πρωταθλήματος rugby NFL.

Αυτό το κράνος είναι το πέμπτο πρωτότυπο μοντέλο που έχει αναπτύξει η Voztec, και είναι πλέον σήμερα σε μια φάση δοκιμών από τρίτους. Επίσης, η Voztec ψάχνει τους επενδυτές για να συμβάλουν στην διανομή του στην αγορά. Ελπίζω να βρεθούν τα κατάλληλα κεφάλαια και να περάσει στην παραγωγή γιατί φαίνεται αξιόλογη αλλά και ασφαλή προσπάθεια. Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.

[Πηγή: Voztec | via: GizMag]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...