Τελικά, δεν είναι μόνο ο Mark Webber που δηλώνει ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Το ίδιο πιστεύει και ο Jenson Button! Ο Βρετανός συνεχίζει να πιστεύει πως μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρόλο που απέχει από τον Sebastian Vettel 110 βαθμούς. Αυτό σ’ εμάς μοιάζει απίθανο, αλλά όχι στον οδηγό της McLaren, σε αντίθεση με τον team-mate του, ο οποίος είναι 3 βαθμούς πίσω και πιστεύει ότι όλα έχουν τελειώσει. Για δες τι δηλώνει ο 31χρονος:

Είμαι οδηγός αγώνων, και ξέρω πως αυτά τα πράγματα μπορούν να γυρίσουν ανάποδα ξαφνικά, έτσι ποτέ δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει. Θα ήταν απογοητευτικό να πιστεύω ότι είναι απίθανο. Υπάρχουν ακόμα 7 αγώνες για να τελειώσουμε. Αυτό είναι 175 βαθμοί, αν τους νικήσεις όλους, και ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό είμαι σίγουρα μέσα στο παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της βρετανικής ομάδας, Martin Whitmarsh, αποκάλυψε πως ήδη έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται σε μικρό βαθμό με τη δημιουργία της MP4-27, αλλά σίγουρα όχι 100%. Το ίδιο δηλώνει και ο Πρωταθλητής του 2009.

Είμαστε μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολλούς πόρους. Προφανώς, χρειάζεται πολύς χρόνος για να σχεδιαστεί, να αναπτυχθεί και να κατασκευαστεί ένα νέο μονοθέσιο κάθε χρόνο, έτσι έχουμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που εργάζονται πάνω στη δημιουργία του νέου αυτοκινήτου εδώ και μερικούς μήνες τώρα.

Καθώς η σεζόν συνεχίζεται, θα απομακρύνουμε σταθερά άτομα από το πρόγραμμα του 2011 και θα τους εισάγουμε στο πρόγραμμα του 2012. Στο τέλος της σεζόν, θα μετατοπίσουμε όλους μας τους πόρους στο 2012 και θα ξεκινήσουμε πραγματικά την ανάπτυξη της MP4-27. Κι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Υπάρχουν μερικές μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς για του χρόνου, άρα είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς αυτές θα επηρεάσουν το θεμελιώδη σχεδιασμό του μονοθεσίου, πριν να έχουμε προχωρήσει αρκετά και να έχουμε φτάσει στις λεπτομέρειες.

Έτσι, θα έπρεπε να έχουμε σχεδιαστές, μηχανικούς και αεροδυναμιστές που ήδη εργάζονται για να καταλάβουν πώς οι κανονισμοί του 2012 θα επηρεάσουν την απόδοση του μονοθεσίου και στη συνέχεια θα δουλέψουμε σκληρά για να βελτιστοποιήσουν το αυτοκίνητο γύρω απ’ αυτούς τους νέους κανονισμούς.

Πολλοί άνθρωποι δε συνειδητοποιούν ότι η Formula 1 είναι ένας τόσο μεγάλος αγώνας εκτός πίστας, όπως είναι πάνω σε αυτή.


[Πηγή: Sky Sports | Photo Copyright: HOCH ZWEI]