Η Fiat SpA, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg, αναφέρει ότι εξετάζει την μεταφορά της κατασκευής των μελλοντικών SUV της Jeep και Alfa Romeo από το γηραιότερο εργοστάσιό της στο Τορίνο, στη Βόρεια Αμερική και αντ ‘αυτών, να κατασκευάζει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Να συμπληρώσω ότι το SUV της Maserati θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Chrysler στο Detroit.

Η Fiat ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την επένδυση 1 δισ. ευρώ (1.44 δισ. δολάρια) στο εργοστάσιο του Mirafiori για την κατασκευή 280.000 οχημάτων των μελλοντικών SUV της Jeep και Alfa Romeo, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Το ευρώ όμως από τότε έχει κερδίσει περίπου 9% έναντι του δολαρίου, αυξάνοντας το κόστος κατασκευής οχημάτων στην Ευρώπη επηρεάζοντας τις τιμές στην αγορά των ΗΠΑ.

Λογική κίνηση ακούγεται, γιατί εκτός από την ισοτιμία ευρό/δολαρίου, δεν είχε νόημα η κατασκευή των Jeep στην Ιταλία και μετά την εισαγωγή τους στη Αμερική περιορίζοντας έτσι τα κέρδη, αλλά επίσης θα δώσει την ευκαιρία στην Alfa να είναι αρκετά ανταγωνιστική στην Αμερική.

[Πηγή: Βloomberg | Photo Copyright: REUTERS/Giorgio Perottino]