Ο Mikko Hirvonen έχει σφίξει το κλοιό στον Sebastien Loeb καθώς μείωσε σήμερα τη διαφορά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally στους 15 βαθμούς μόνο, κατακτώντας τη νίκη στο Rally Αυστραλίας για τρίτη φορά.

Ο Hirvonen,  ξεκίνησε την τελευταία ημέρα  22.7s δευτ. πίσω από τον  team-mate του Jari-Matti Latvala. Αλλά όταν ο Latvala σκόπιμα έκοψε το ρυθμό του για χάρη του Hirvonen, αυτός μπήκε μπροστά και πήρε το προβάδισμα.

Ο Φιλανδός σημείωσε την πρώτη νίκη του στο WRC μετά το θρίαμβο του στο Ράλι Σουηδίας, τον Φεβρουάριο – 212 μέρες πριν – για να οδηγήσει ταυτόχρονα και τη Citroen στο τέλος της σερί επιτυχίας της.

Ο Latvala έκανε το 1-2 για τη Μπλε Οβάλ με τον Petter Solberg τρίτο με το Citroen DS3 WRC του.

Αυτό είναι ένα φανταστικό συναίσθημα και ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα και για τις πιθανότητές μου στο πρωτάθλημα, δήλωσε ο Hirvonen. Έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου και επίσης να τον Jari-Matti που “επίτηδες επιβράδυνε. Είμαι πίσω στη κατάταξη, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά τώρα για να βελτιωθεί ο ρυθμός μας στην άσφαλτο (τα επόμενα δύο rally).

Ο Latvala, ο οποίος κέρδισε συνολικά εννέα ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν 14.7 δευτ. πίσω από τον Hirvonen στο τέλος. Είπε:

Φυσικά και θα ήταν μεγάλη επίδοση να έχει κερδίσει το rally αλλά ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα.

Η Νίκη της Ford, η δεύτερη της σεζόν του 2011, συνέπεσε με την 10η επέτειο της 9/11. Ο Solberg είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί περιμένω πολύ καιρό για αυτό. Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι μεγάλη επιτυχία να είσαι στο ρυθμό και πάλι.

Ο Loeb κατέκτησε τη 10 θέση αφού πρώτα η Citroen διέταξε τον Sebastien Ogier να αποχωρήσει στην προτελευταία ειδική!  Για να γίνει αυτό Ogier ξεκίνησε τη δεύτερη ειδική του Plum Pudding με πέντε λεπτά καθυστέρηση, για να πάρει πέναλτι λόγω αυτού 50 δευτερολέπτων. Αλλά αυτό δεν αρκούσε για να τον φτάσει ο Loeb και έτσι πάρκαρε κανονικά σε ένα χώρο στάθμευσης λίγο πριν φτάσει στο τέλος της ειδικής για περίπου 10 λεπτά! Ο Loeb δήλωσε:

Σε αυτόν τον αγώνα η ομάδα έκανε αυτή την επιλογή, διότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τον Mikko που έκλεισε το χάσμα πολύ στο πρωτάθλημα, λόγω των λαθών μας.

Ο Ogier, δήλωσε πριν από την έναρξη την Πέμπτη το βράδυ ότι θα ακολουθήσει τις διαταγές της ομάδας, αλλά ήταν κακόκεφος όταν αναγκάστηκε να παραδώσει στο τέλος τους βαθμούς που θα είχε κερδίσει, ως απόδειξη ότι μπορεί μετά το τρακάρισμα του την Παρασκευή.

Έλαβα μια εντολή από την ομάδα και το σεβάστηκα αυτό.

Αλλά όταν ρωτήθηκε αν η απώλεια των βαθμών του ήταν και το τέλος των ελπίδων του για το πρωτάθλημα είπε:

Δεν έχω κανένα σχόλιο γι ‘αυτό. Μπορείτε να βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα, αλλά κανένα σχόλιο από μένα.

Ο Ken Block ήρθε 19ος συνολικά με το Monster World Rally Team  Fiesta μετά από τρακάρισμα την Παρασκευή το πρωί.

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Power Stage 1ο[/tabtext] [tabtext]Power Stage 2ο[/tabtext] [tabtext]Team Orders Ogier[/tabtext] [tabtext]Block Friday Crash[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

 

[Πηγή: WRC, YouTube]