Ο επικεφαλής σχεδίασης της Jaguar, Ian Callum, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Car and Driver, δήλωσε ότι έχουνε συζητήσει ενδελεχώς το ενδεχόμενο στο να βγάλουν τη παραγωγή το πρώτο τους crossover SUV αυτοκίνητο. Η Jaguar έχει κάνει γνωστά τα αρκετά φιλόδοξα πλάνα της, ώστε να γίνει μια εταιρία της τάξεως της BMW. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ινδοί, Άγγλοι είναι ότι τα κεφάλαια τους είναι αρκετά περιορισμένα την περίοδο αυτή.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Jaguar θα προσθέσει τις τετρακίνητες εκδόσεις των XF και XJ, θα κατασκευάσει έναν νέο V6 κινητήρα αλλά και το διθέσιο sportcar που θα βασίζεται πάνω στο C-X16 Concept της Φρανκφούρτης.

To SUV τους αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015 και θα το χαρακτηρίζει η ευκινησία του αλλά και η ελαφριά κατασκευή του. Θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα το οποίο θα ζυγίζει 200 με 300 κιλά λιγότερα από όσο θα ζύγιζε εάν είχε επιλεγεί η λύση του χάλυβα. Παλαιότερα, είχε κυκλοφορήσει ότι και το σασί θα είναι από αλουμίνιο και έτσι η Jaguar θα προσφέρει ίσως τα ελαφρύτερα crossovers στην αγορά.

Μηχανικά θα υπάρχει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Πιθανότατα θα φορά τον νέο 2.0-λιτρο turbo του Range Rover Evoque απόδοσης 240 ίππων αλλά και έναν νέο V6 3.7-λίτρων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα είναι διαθέσιμος ο τετρακύλινδρος 2.2-λίτρων απόδοσης 190 ίππων καθώς επίσης και ο 3.0-λιτρος V6 σε δύο εκδόσεις 240 και 275 ίππων. Ανεξαρτήτως κινητήρα, το SUV θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητο και θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

[Πηγή: Car and Driver]