Video: To Autocar δοκιμάζει τη νέα BMW M5

Σχετικά άρθρα

Ο Steve Sutcliffe από το αγγλικό Autocar πήρε στα χέρια του την νέα M5 και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του. Μας λέει λοιπόν ότι παρόλο που έχει 10% μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τον προκάτοχό του, καίει 30% λιγότερη βενζίνη, καθιστώντας την, το πιο καθαρό και οικονομικό αυτοκίνητο που φόρεσε το σηματάκι από το M-Motorsport.

Όπως ξέρουμε, μηχανικά η νέα BMW M5 F10 φορά τον ΒMW M TwinPower 4.4-λίτρων twin-turbo V8 ο οποίος συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M DCT Drivelogic, με 3 πλέον επιλογές σε σύγκριση με τις 5 του προηγούμενου μοντέλου, με την ιπποδύναμη του να ανέρχεται στα 560 άλογα (στις 6.000 – 7.000 σ.α.λ) με 680 Nm ροπή (στις 1.500 – 5.750 σ.α.λ). Προσθέτει ότι ο ήχος του αυτοκινήτου από έξω είναι αναμφίβολα καταπληκτικός αλλά από μέσα, όπως διαβάσαμε και τις προηγούμενες μέρες με το σύστημα το οποίο ο ήχος του κινητήρα αναπαράγεται από τα ηχεία του αυτοκινήτου, είναι απογοητευμένος και θα ήθελε κάτι παραπάνω για να καταλαβαίνει ότι πραγματικά οδηγεί μια Μ5.

Το σειριακό της κιβώτιο το βρίσκει φανταστικό και έχει λύσει όλα τα προβλήματα του προηγούμενου μοντέλου. Χαρακτηρίζει την Μ5 σαν την Bugatti Veyron με τον τρόπο και την ευκολία που “καταπίνει” τα χιλιόμετρα παρόλο που ζυγίζει 1945 κιλά εκθειάζει τους μηχανικούς της BMW για τον τρόπο που έχουν καταφέρει να τα “κρύψουν”. Πάτα το play για να την αναλυτική παρουσίαση.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...