Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποφάσισε να αναστείλει την επιβολή ανώτατης τιμής πώλησης στα καύσιμα που είχε αποφασίσει το Σάββατο, για τον λόγο του ότι δεν πραγματοποιήθηκε η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων. Η άρση θα ισχύει από αύριο, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί, με την ανακοίνωση του υπουργείου να είναι η ακόλουθη:

[box type=”info”]
Τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, κρίνουν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων, δύο μόλις εικοσιτετράωρα από την επιβολή ανώτατης τιμής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στα καύσιμα.

To μέτρο αναστέλλεται από αύριο Δευτέρα, 17/10/2011, στις 8 π.μ . Παρακολουθούμε και ελέγχουμε την εξέλιξη των τιμών καθημερινά και σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα παρέμβουμε και πάλι για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών από φαινόμενα αδικαιολογήτων ανατιμήσεων.
[/box]

[Πηγή: mindev]