Πριν από λίγες μέρες, ο γιατρός της Lotus Renault, Δρ Riccardo Ceccarelli, δήλωσε ότι ο Robert Kubica χρειάζεται ακόμα μερικούς μήνες, ώστε να μπορέσει να μπει ξανά σε μονοθέσιο της Formula 1, ωστόσο ο γιατρός που τον χειρούργησε, Δρ Igor Rossello, μας φέρνει ευχάριστα νέα για την κατάσταση του 26χρονου.

Τονίζει ότι ο 26χρονος έχει αναρρώσει και ότι ήδη οδηγεί αυτοκίνητο παραγωγής! Επίσης, λέει ότι κουνάει κανονικά όλα του τα δάχτυλα, αλλά ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε:

Έχει αναρρώσει. Μπορεί να κουνάει όλα τα δάχτυλά του. Μπορούμε τώρα ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να τον φέρουμε πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο. Συγνώμη, σ’ ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, γιατί ήδη οδηγεί αυτοκίνητο παραγωγής. Η ανάρρωση του είναι θαύμα, αλλά είναι άγνωστο το αν θα μπορέσει να είναι ξανά γρήγορος.

Πρέπει να βελτιώσουμε ακόμα την κινητικότητα του καρπού του, καθώς μετά από τέτοιο ατύχημα, το χέρι δεν είναι τόσο ευκίνητο. Έπειτα, θα χρειαστεί πολλή άσκηση.

Ο χειρουργός, από τους καλύτερους στον πλανήτη σε τέτοιες επεμβάσεις, ξεκαθάρισε πως ο Πολωνός θα μπορέσει ξανά να οδηγήσει μονοθέσιο Formula 1.

Θα είναι σε θέση να οδηγήσει και πάλι μονοθέσιο της Formula 1 και να πατήσει όλα τα κουμπιά. Μιλάμε για έναν οδηγό αγώνων, όχι για πιανίστα. Τον κοιτάω και δεν μπορώ να σταματήσω ν’ αναρωτιέμαι πόσο καλά τα έχει πάει. Όλα τα τραύματα και οι πληγές έχουν επουλωθεί. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα μπορέσει αν οδηγήσει όπως πριν. Θα έχει κάποιους περιορισμούς. Σκεφτείτε ότι παραλίγο να υποστεί ακρωτηριασμό. Αλλά το αν είναι αρκετά γρήγορος, θα αξιολογηθεί από τους ειδικούς της Formula 1. Εμείς έχουμε κάνει τη δουλειά μας τέλεια.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images]