Το Consumer Report κυκλοφόρησε την ετήσια μελέτη αξιοπιστίας του για το αυτοκίνητο και τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικά για την Ford. Η αυτοκινητοβιομηχανία είδε μια πτώση στη κατάταξη δέκα θέσεων και από την δέκατη έφτασε στην εικοστή. Ο κύριος λόγος ήταν κάποια ζητήματα που αντιμετώπισαν τρία συγκεκριμένα μοντέλα: το Explorer, το Fiesta και Focus. Κάθε ένα από αυτά κατατάσσονται κάτω του μέσου όρου στην αξιοπιστία κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους τους στην αγορά λόγω των ζητημάτων με MyFord Touch και του διπλού συμπλέκτη μετάδοσης στο Fiesta και Focus.

Αντιθέτως, η Chrysler ανεβαίνει σιγά σιγά στη σκάλα της τη σκάλα αξιοπιστία ανεβαίνοντας 12 θέσεις. Η Jeep κατάφερε να φτάσει στην 13η θέση, ανεβαίνοντας 7 θέσεις, καθιστώντας την παράλληλα τη πιο αξιόπιστη Αμερικάνικη εταιρία, ενώ και η Dodge κέρδισε 3 θέσεις.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το Chrysler 200, το Dodge Durango και Jeep Grand Cherokee σημείωσαν όλα καλές επιδόσεις στις αντίστοιχες αξιολογήσεις τους για την αξιοπιστίας τους.

Μπορείς να μπεις εδώ για να δεις με περισσότερες λεπτομέρειες όλες τις αλλαγές της λίστας και τη μεθοδολογία μέτρησης της αξιοπιστίας, τις ασιατικές μάρκες, τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιριών και περαιτέρω συστάσεις.

[Πηγή: Consumer Reports]