To VW XL1 Concept στη παραγωγή το 2013

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen στην έκθεση του Qatar στις αρχές του έτους, είχανε παρουσιάσει το XL1 Concept. Τότε ο πρόεδρος της VW, Ferdinand Piech είχε δηλώσει ότι επιθυμούν να το βγάλουν στη παραγωγή, έστω και σε περιορισμένη. Το μεγάλο αφεντικό του ομίλου, ο Martin Winterkorn, μίλησε πρόσφατα στο Autonews και επιβεβαίωσε ότι εργάζονται πάνω στην έκδοση παραγωγής του διθέσιου αυτοκινήτου, το οποίο θα βγει σε περιορισμένη αριθμό το 2013.

Να θυμίσω ότι το πρωτότυπο εφοδιάζεται από έναν δικύλινδρο TDI πετρελαιοκινητήρα 800cc, 48 ίππων και ένα ηλεκτροκινητήρα 20 kW (27 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Και οι δύο κινητήρες συνεργάζονται αρμονικά με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG και καταναλώνει μόλις 0.9 λίτρα/100 χλμ εκπέμποντας 24 γρ/χλμ CO2.

To βάρους 795 κιλών πρωτότυπο, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11.9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα. Το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για 35 χλμ με την φόρτιση των μπαταριών του να γίνεται μέσω απλή οικιακής πρίζας. Αν η έκδοση παραγωγής διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Παλαιότερα είχε ακουστεί ότι η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 100 μονάδες με τον Piech να είχε δηλώνει ότι η έκδοση παραγωγής δεν θα είναι τόσο ακριβή αφού οι τιμές του carbon έχουνε μειωθεί μετά την ευρεία χρήση τους από την αεροπορική βιομηχανικά όπως η Boeing. Ο Piech συμπλήρωσε ότι το carbon του XL1 κοστίζει περίπου €5.000, ενώ το πακέτο μπαταριών λιθίου το 2013 θα κοστίζει γύρω στα €200 με €250.

Στην ίδια συνέντευξη ο Winterkorn δήλωσε ικανοποιημένος από τις πωλήσεις της Seat και της Skoda. Για την ισπανική εταιρία δήλωσε ότι παρότι τις ζημιογόνες χρονιές που είχε, είναι αισιόδοξος για το μέλλον της μάρκας, αφού οι πωλήσεις άρχισαν να αυξάνονται, νέα μοντέλα θα βγούνε σύντομα στην αγορά ενώ τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εμπορική δραστηριότητα και στην αγορά της Κίναςς. Για την τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου και ότι αναμένει να πουλά 1.5 εκατ. αυτοκίνητα έως το 2018, διπλάσιο νούμερο από τις πωλήσεις του 2010 (762.000).

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η Cupra εισέρχεται στην αγορά της Αμερικής. Ανανέωση για τα Seat Ibiza, Arona, Leon και Ateca

Σήμερα η Seat παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματά του 2023, καθώς επίσης και τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η Cupra μπαίνει σε...
Autoblog.gr