Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτού καν την οδηγήσουν μιλούσαν για τη νέα BMW M5 εντελώς απαξιωτικά και ότι ο V8 twin-turbo κινητήρας δεν θα ήταν κατάλληλος για μια M5. Έλα όμως που η BMW εξέπληξε τους πάντες παρουσιάζοντας μια M5 που δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα killer machine, που παρά τους σχεδόν 2 τόνους της, μπορεί να κινηθεί τόσο άνετα, αλλά και τόσο γρήγορα.

Η BMW Αγγλίας ετοίμασε ένα υπέροχο promo video για αυτήν, ενώ το Γαλλικό περιοδικό Motorsport την κάνει να πηγαίνει με 315 χλμ/ώρα. Μόλις 20 δευτερόλεπτα χρειάζονται για να πιάσει τα 250 χλμ/ώρα, ενώ άλλα 40 είναι αρκετά για να πιάσει τα 315 χλμ/ώρα.

Να θυμίσω ότι η νέα Μ5 φορά έναν V8 twin-turbo κινητήρα 4.4-λίτρων απόδοσης 560 ίππων με 680 Nm ροπής με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4.4 δευτ. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Επιπλέον δες και ένα video-αφιέρωμα ανάμεσα στην σχέση που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια η BMW με την Michelin, με τον Maximilian Ahme, Project Director της BMW Motorsport να μιλά για τη σχέση αυτή. Η M5 από το εργοστάσιο φορά τα Michelin Pilot Super Sport.

[Πηγή: YouTube]