Η Renault μιλάει με τον Raikkonen, τη στιγμή που αυτός θέλει να γίνει συνιδιοκτήτης της Williams

Σχετικά άρθρα

Επειδή ξέρω ότι το θέμα με την πιθανή επιστροφή του Kimi Raikkonen σ’ ενδιαφέρει αρκετά, εδώ είναι όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τον Φινλανδό. Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Αντιθέτως, φαίνεται να γίνονται πιο περίπλοκα, παρόλο που ο χρόνος κυλάει, και κάποιοι θεωρούν δεδομένη την επιστροφή του και θέμα χρόνου την ανακοίνωση της συνεργασία του με τη Williams.

Καλύτερα, όμως, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να τα ξεκαθαρίσουμε ένα-ένα. Η ομάδα που είχαμε ξεγράψει από την υποψήφια μελλοντική ομάδα του “Iceman” είναι η Renault. Κι ενώ το είχαμε κάνει αυτό, έρχεται ο Πρόεδρός της, Eric Bouller, ο οποίος δηλώνει ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ναι, υπήρξε επαφή. Κοιτάξτε την κλήση στην κινητό μου από τον manager του.

Ξέραμε ότι η Renault είχε ξεγράψει τον 32χρονο. Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επίσης, ο σίγουρος οδηγός για το 2012 ήταν ο Vitaly Petrov. Ο Ρώσος, όμως, δε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του, αφού είπε ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στην R31, ότι έχει χάσει θέσεις από τα pit stops και από τη στρατηγική που ακολουθεί η βρετανική ομάδα, και ότι δεν μπορεί να πει όσα θέλει, λόγω του συμβολαίου του. Τα… ασυμμάζευτα έτρεξε να μαζέψει η Oksana Kossatchenko, manager του 27χρονου, λέγοντας πως εκείνη τη στιγμή ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και ότι ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα του.

Επιστρέφοντας στο θέμα του Kimi, διάφορα δημοσιεύματα από τη Γερμανία αναφέρουν πολλά, τα οποία δεν μπορώ να γνωρίζω αν ισχύουν ή όχι. Εγώ σού τα αναφέρω, και τα συμπεράσματα τ’ αφήνω για σένα. Ξεκινάω από το Auto Motor und Sport, σύμφωνα με το οποίο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 θέλει να γίνει συνιδιοκτήτης στη Williams. Όχι μόνος του, αλλά μαζί με τους δύο manager του, τους Steve και David Robertson, καθώς και με πλούσιους επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, γίνεται λόγος ακόμα και για το 20% των μετοχών της ομάδας του Grove! Αξίζει ν’ αναφέρω ότι από το 2004 μέχρι και το 2010, ο Raikkonen και οι manager του ήταν συνιδιοκτήτες μιας από τις ομάδες της Formula 3.

Ας περάσουμε στη Bild. Αν λάβουμε υπόψιν τα γραφόμενα της γερμανικής εφημερίδας, μένουν μόνο λίγες μέρες μέχρι την ανακοίνωση της συμφωνία με τη Williams! Επίσης, γίνεται αναφορά και σε κάποια λόγια του Sebastian Vettel για τον Raikkonen.

Είναι εντυπωσιακά καλός οδηγός και θα είναι πολύ καλό αν επιστρέψει.

Το μόνο που θα σου πω για την Bild είναι ότι είχε γράψει πως ο Michael Schumacher αποχωρεί από την ενεργό δράση και αργότερα ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Mercedes GP για το 2013. Μόνο που κανένα από τα δύο δε συνέβη, καθώς υπήρξαν διαψεύσεις τόσο από την manager του 42χρονου όσο και από τον ίδιο

Ο Raikkonen γνωρίζει ότι συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον επάνω του, αλλά και ότι γράφονται και λέγονται διάφορα από τους δημοσιογράφους. Ας δούμε τι δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό F1 Racing:

Υποθέτω ότι είναι φυσιολογικό. Είναι μέρος του κόσμου που ζούμε. Πάντα υπάρχουν αυτοί που γράφουν, αλλά ποιος νοιάζεται; Ποτέ δε με νοιάζει τι λέει ο κόσμος, επειδή δεν μπορείς να το αλλάξεις. Στην πραγματικότητα, αν προσπαθήσεις ν’ αλλάξεις κάτι, τότε το κάνεις χειρότερο. Οπότε, γιατί να το κάνεις; Αν πεις: “Όχι, δεν είναι έτσι, αλλά έτσι”, θα πάρουν ιδέες, προκειμένου να γράφουν ακόμα περισσότερα, και το θέμα να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Αλλά τι σημασία έχει αν είναι αλήθεια ή όχι; Κανείς δε νοιάζεται.

Ο “Iceman” είπε, επίσης, ότι πρέπει να έχεις ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αν θέλεις να πετύχεις και να διεκδικήσεις τον τίτλο.

Στη Formula 1 πρέπει να έχεις ένα καλό πακέτο. Σ’ ένα άθλιο μονοθέσιο δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις, ακόμα κι αν οδηγείς καλύτερα από ποτέ στη ζωή σου. Έτσι είναι στην πραγματικότητα. Φυσικά και θέλεις ένα νικηφόρο αυτοκίνητο. Αλλά, όπως είδαμε φέτος, υπάρχει μόνο μία ομάδα που έχει το καλύτερο μονοθέσιο. Δεν μπορείς να διαλέξεις ή να το ξέρεις. Μερικές ομάδες κατασκευάζουν επί χρόνια γρήγορα μονοθέσια, αλλά φέτος το μονοθέσιό τους δεν ήταν τόσο καλό. Υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ ενός καλού κι ενός κακού μονοθεσίου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δουλέψεις γι’ αυτό.

Θα κλείσω το άρθρο με μια φράση του Kimi που μπορεί να σημαίνει πολλά.

Αν μου έλειπε η Formula 1, θα είχα επιστρέψει.


[Πηγή: Formula 1, PVM, RIA-Novosti, F1 Racing, Auto Motor Und Sport, Bild | Photo Copyright: REUTERS/Chris Keane]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα