Vergne: Δεν είμαι χειρότερος από τον Webber

Σχετικά άρθρα

Λογικά, ελάχιστοι γνώριζαν τον Jean-Eric Vergne πριν από το 3ήμερο των δοκιμών για νέους οδηγούς στην πίστα του Abu Dhabi. Ο Γάλλος μπήκε στο cockpit της RB7 και ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων και τις 3 ημέρες. Μετά από αυτό, έχει πάρει τα πάνω του και έχει βλέψεις για μία θέση στο grid της Formula 1. Μάλιστα, όχι με κάποια μικρή ομάδα, αλλά με την δύο φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και κυρίαρχη ομάδα εδώ και 2,5 περίπου χρόνια, Red Bull Racing.

Φυσικά, ο 21χρονος δε στοχεύει τη θέση του Sebastian Vettel, αλλά του Mark Webber, του νούμερο δύο, δηλαδή, οδηγού της ομάδας. Ο Vergne θα συμμετάσχει ήδη στο Grand Prix της Βραζιλίας, αντικαθιστώντας τον Sebastien Buemi την Παρασκευή. Ας δούμε τι δήλωσε το μέλλον του και την πιθανότητα να οδηγήσει για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα:

Όταν επέτρεψα από τις δοκιμές, είδα τα σχόλια του επικεφαλή των μηχανικών, Ian Morgan, και ήταν πολύ θετικά, δεν μπορώ να το κρύψω. Ξέρω ότι οι κορυφαίες ομάδες είναι προσεκτικές με τους νέους οδηγούς. Η McLaren τόλμησε να πάρει τον Hamilton, και έπιασε. Είχα μια παρόμοια προετοιμασία. Έκανα δοκιμές για 3 ημέρες και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι αν έμπαινα μέσα στη Red Bull, δε θα τα πήγαινα χειρότερα από τον Webber. Αυτό πιστεύω εγώ, μετά από τις δοκιμές. Αλλά ξέρω ότι ο δρόμος είναι μακρύς και τώρα πηγαίνω στη Βραζιλία. Αυτή είναι η τελευταία μου περίοδος ελεύθερων δοκιμών με την Toro Rosso, πριν να γνωρίζω τι θα κάνω την επόμενη σεζόν.

Οι χρόνοι των δοκιμών δεν μπορούν να μας πουν πολλά για την ταχύτητα των νέων οδηγών. Δε γνωρίζω αν είναι χειρότερος από τον Webber, αυτό που πιστεύω, όμως, είναι πως το νεαρό της ηλικίας του τού μαρτυρά το γεγονός ότι είναι ένας εξελίξιμος και οδηγός, και αν θέλει να γίνει κορυφαίος οδηγός, θα πρέπει να δουλέψει πολύ.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Andrew Hone/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr