Sergio Marchionne: Η Porsche δεν είναι ανταγωνιστής της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ο CEO του Fiat Group και της Chrysler, Sergio Marchionne, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Autonews δήλωσε ότι η Porsche και η Bentley δεν είναι ανταγωνιστές της Ferrari, αλλά της Maserati, η οποία θα παρουσιάσει νέα μοντέλα έτσι ώστε να μεγαλώσει το μερίδιο της στην αγορά των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων.

Ο Marchionne έδωσε τέλος και στις φήμες περί SUV από την Ferrari καθώς και ενός τετραθέσιου μοντέλου παρόμοιο με την Aston Martin Rapide. Όπως δήλωσε απέναντι από την Porsche Cayenne και το νέο SUV που ετοιμάζει η Βentley, θα τοποθετηθεί η έκδοση παραγωγής του Maserati Kubang Concept, ενώ απέναντι από την Rapide η νέα Quattroporte.

Συνέχισε λέγοντας ότι στόχος της Ferrari είναι να πουλά έως 10.000 μονάδες ετησίως μέσα στα επόμενα χρόνια, και όχι παραπάνω, αφού αλλιώς θα χαθεί η μοναδικότητα της φίρμας. Φέτος οι πωλήσεις της Scuderia φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τις 7.000 μονάδες όταν πέρυσι η Ferrari πούλησε 6.573 αυτοκίνητα.

Για την Maserati πάλι, έχει θέσει ως στόχο να δεκαπλασιάσει τις πωλήσεις της σε βάθος δεκαετίας. Πέρυσι η Maserati πούλησε μόλις 5.675 μονάδες με τον Marchionne να θέλει να πουλά 55.000 με 60.000 αυτοκίνητα ετησίως. Σε αυτό, εκτός από τις πωλήσεις των GranTurismo και GrandCabrio, θα βοηθήσει το SUV, το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται Cinqueporte και θα βγει στην αγορά το 2013, αλλά και τα δύο νέα τετραθέσια sedan που ετοιμάσει, το νέο entry-level μοντέλο και η αντικαταστάτης της Quattroporte, τα οποία ο Marchionne τα χαρακτήρισε ως υπέροχα.

Το entry-level sedan έχει κωδική ονομασία M157, τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο οίκος Pininfarina και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A6, BMW 5-Series και Mercedes E-Class. Θα φορά αλουμινένιο σασί ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Maserati, θα φορά έναν turbo πετρελαιοκινητήρα, και 2 νέους βενζινοκινητήρες όπου ο ένας από αυτούς θα είναι η turbo έκδοση του V6 Pentastar της Chrysler 3.6 λίτρων. H απόδοση των κινητήρων θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 400 άλογα και θα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αργότερα θα υπάρχει και μια δυνατή έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί τα γρήγορα E63 AMG, Audi S6 και BMW M5.

Η ανανεωμένη έκδοση της Quattroporte έχει κωδική ονομασία M156. Θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A8, BMW 7-Series και Mercedes S-Class και μηχανικά θα φορά τον 4.7 λίτρων V8 κινητήρα της Ferrari, τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού που αναμένεται να αποδίδει 482 άλογα. Θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση, θα διαθέτει τεχνολογία Start/Stop, θα χρησιμοποιεί αρκετά ανταλλακτικά της Chrysler και της Fiat, και θα υπάρχει και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

[Πηγή: Autonews | Photo Copyright: REUTERS/Giorgio Perottino]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Maserati έκανε το shakedown του MCXtrema και ετοιμάζεται για σειρά δοκιμών

Στα τέλη του περσινού καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του Pebble Beach, η Maserati παρουσίασε το MCXtrema. Πρόκειται για την ακραία έκδοση της MC20,...

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr