To Fiat Group κοιτάει ενδεχόμενη συγχώνευση με το PSA Group

Σχετικά άρθρα

Οι φήμες ότι η Fiat θέλει να αγοράσει ή συγχωνευτεί με κάποια τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία υπάρχουν εδώ και χρόνια, εκτός από την Opel, οι τελευταίες φήμες περιλαμβάνουν και το PSA Group (Peugeot-Citroen), τις οποίες μια νέα έκθεση δίνει νέα τροφή για συζητήσεις αλλά και πιθανόν να επιβεβαιώνει και τις φήμες.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Automotive News, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Sergio Marchionne δήλωσε ότι σίγουρα θα κοιτούσε σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο με το PSA Group. Ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια γιγαντιαία αυτοκινητοβιομηχανία για την αντιμετωπίσει το πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς του Volkswagen Group, που ανέρχεται σε 23,3%.

Μια ημέρα αργότερα, ο Frederic Saint-Geours, πρόεδρος του PSA σχολίασε ότι είναι:

“Eντελώς ανοικτοί σε μια συμμαχία, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος συνεργάτης”.

Ανεξάρτητα από το αν ή όχι οι δύο εταιρείες δένουν, ειδικοί λένε ότι οι δύο πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, αν ποτέ θέλουν να πιάσουν Volkswagen.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...