Όταν είχανε διαρρεύσει φωτογραφίες και χαρακτηριστικά του Toyota GT 86 τον περασμένο Νοέμβριο, είχαμε δει και ένα άσπρο GT-86 το οποίο τότε είχαμε μάθει ότι είναι έκδοση για τους βελτιωτές το οποίο ζυγίζει 1.190 κιλά και διαθέτει άβαφους προφυλακτήρες, σιδερένιες ζάντες 16″ με ελαστικά 205/55, δεν έχει κεντρικό καθρέπτη, διαθέτει πλαστικό τιμόνι, πλαστικό επιλογέα ταχυτήτων και λαβή χειροφρένου, δεν έχει air-codition, δεν έχει ηχεία, δεν έχει ποτηροθήκη, λάμπες στις πόρτες, έχει κεντρικό κλείδωμα, δεν ασημένια διακοσμητικά, ανοξείδωτα μαρσπιέ, ενώ το πορτπαγκάζ δεν διαθέτει επένδυση και λάμπες.

Τώρα, η Toyota και η Subaru ανακοίνωσαν τις αντίστοιχες εκδόσεις και επίσημα. Αποτελούν στην ουσία τις “γυμνές” εκδόσεις των Toyobaru οι οποίες θα είναι φθηνότερες, διαθέτουν λιγότερο εξοπλισμό αλλά προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις. Τα Toyota 86 RC και Subaru BRZ RA θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας με αρχική τιμή τα 2.058.000 yen (€20.050) το BRZ RΑ και τα 1.990.000 yen (€19.390) για το 86 RC.

Στο εξωτερικό, το Toyota 86 RC διαθέτει άβαφους μαύρους προφυλακτήρες, (βαμμένους στο BRZ), μαύρα χερούλια και μαύρους καθρέπτες ενώ οι προβολείς ομίχλης, η αεροτομή και οι ηλεκτρονικοί εξωτερικοί καθρέπτες αποτελούν παρελθόν.

Μηχανικά, εκτός του ότι απουσιάζει το σύστημα κλιματισμού, έχει αφαιρεθεί και το πλαστικό κάλυμμα του κινητήρα, τα πίσω αεριζόμενα δισκόφρενα αποτελούν παρελθόν, ενώ τα μπροστά έχουνε αντικατασταθεί σε 15″, σε σχέση με τα 16″ των εκδόσεων R και S. Ωστόσο η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι το torsen πίσω διαφορικό, αντικαταστάθηκε από ένα μηχανικό. Συνολικά τα αυτοκίνητα ζυγίζουν 40 κιλά λιγότερα