Bertone Nuccio Concept στη Γενεύη

Σχετικά άρθρα

 

Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Stile Bertone, έδωσε το πρώτο σκίτσο του Nuccio Concept, ενός νέου πρωτότυπου το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Έχει δημιουργηθεί ως φόρος τιμής του Nuccio Bertone αλλά και για να γιορτάσει τα 100στα γενέθλια του.

Το πρωτότυπο, έχει σχεδιαστεί από τον επικεφαλή σχεδιασμού της Bertone, Michael Robinson, και ο σχεδιασμός του θα αποθέτει φόρο τιμής στην σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας. Θα διαθέτει σφηνοειδή σχεδίαση με τον κινητήρα να έιναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, όπως έκανε και με την Lancia Stratos HF Zero concept.

O οίκος Bertone, δημιουργήθηκε το 1912 από τον Giovanni Bertone και αρχικά είναι ονομασία Carrozzeria Bertone. Ο γιος του, Nuccio Bertone ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και χώρισαν την εταιρία σε δύο τμήματα: Την Carrozzeria η οποία κατασκεύαζε τα αυτοκίνητα και το Stile Bertone που σχεδίαζε τα αυτοκίνητα. Σήμερα, η εταιρία έχει επικεφαλή την Lilli Bertone, η γυναίκα του Nuccio, ο οποίος πέθανε το 1997.

Μετά την έκθεση της Γενεύης το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί σε διάφορες άλλες εκθέσεις του κόσμου, όπως η έκθεση του Πεκίνου τον Απρίλιο, στο Μουσείο του Τορίνο τον Μάιο, στην Laguna Seca τον Αύγουστο προτού τελικά επιστρέψει τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία και εκτεθεί στην Φλωρεντία.

[Πηγή: Car Body Design]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...