Το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων για το Audi A1 Sportback

Σχετικά άρθρα

Η Audi κυκλοφόρησε ένα animation βίντεο που παρουσιάζει το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD/Cylinder-on-Demand) για τα τετρακύλινδρα μοτέρ της.

Είναι η πρώτη φορά μπαίνει τέτοιο σύστημα σε τόσο μικρό κινητήρα, αφού οι αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι σήμερα επέλεγαν να το βάζουν σε μεγάλα χωρητικότητας μοτέρ και η Audi το είχε ενσωματώσει στον 4.0-λιτρο TFSI των Audi S6, S6 Avant, S7 Sportback και S8. Πλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογία συναντάται και στον 1,4-λίτρων TFSI τετρακύλινδρο κινητήρα που τοποθετείτε στο Audi A1 και παράγει 135 άλογα και 250 Nm ροπής, με την κατανάλωση του να είναι μόλις 4.1 λίτρα/100χλμ και οι εκπομπές CO2 στα 109 γρ/χλμ, μια μείωση της τάξης των 0.4 λίτρων/100χλμ για την κατανάλωση και 13 γρ/χλμ για τις εκπομπές με τον αντίστοιχο κινητήρα χωρίς το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Το σύστημα θα λειτουργεί σε μεσαία φορτία και με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Παραδείγματος χάρη όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με 50 χλμ/ώρα με τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα η εξοικονόμηση ανέρχεται περίπου στο 1 λίτρο/100 χλμ. Αυτό κάνει τον κινητήρα να πιάνει πλέον τα στάνταρ του Euro 6.

To σύστημα απενεργοποίησης θα λειτουργεί στο φάσμα στροφών 1.400 – 4.000 σ.α.λ με την ροπή να κυμαίνεται από τα 25 έως τα 75 Nm. Μόλις ο οδηγός πατήσει το γκάζι δυνατά, οι κύλινδροι 2 και 3 ενεργοποιούνται ακαριαία, προσφέροντας έτσι όλη τη δύναμη του κινητήρα. O κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα του VW Group μέσα στο 2012. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο video που ακολουθεί.

[Πηγή: Audi]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...