Οι πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες της τέταρτης γενιάς του Renault Clio είναι γεγονός. Υπήρχαν φήμες και εικασίες ότι στην έκθεση της Φρανκφούρτης που πέρασε η Renault θα παρουσίαζε τη νέα γενιά του άκρως επιτυχημένου αυτοκινήτου πόλης αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η Renault ανακοίνωσε ότι το νέο Clio θα δει το φως της δημοσιότητας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του τρέχοντος έτους.

Το νέο Clio θα επιδεικνύει τη μελλοντική σχεδιαστική εταιρική εικόνα, με ένα εντελώς νέο σχήμα εμπρός και πίσω. Το Clio θα είναι χαμηλότερο και πλατύτερο από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, θα έχει μια αιχμηρή νέα μύτη, και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τα πρωτότυπα Renault DeZir και Zoe αλλά και στην facelift έκδοση του Twingo.

Στο πίσω μέρος, παρατηρούμε την απουσία των χειρολαβών των πίσω θυρών, δίνοντας στο Clio μια σπορ εμφάνιση, όπως επίσης το μικρό πίσω παράθυρο και στρογγυλεμένο πίσω άκρο είναι παρόμοια σε στυλ με το μεγαλύτερο Megane.

Το Clio 4 θα χρησιμοποιεί το ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, όμοιο με αυτό σημερινό Nissan Micra, καθώς και έναν 1.6-λίτρων τετρακύλινδρο diesel από το Scenic. Θα υπάρχει επίσης και η γρήγορη έκδοση, το Renaultsport Clio, το οποίο θα τροφοδοτείται από έναν 1.6-λίτρων turbo, με απόδοση όμοια με το σημερινό μοντέλο.

Το Clio θα έρθει με πολλές επιλογές παραμετροποίησης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να το φτιάχνει όπως αυτός θέλει. Η ιδέα είναι ότι η Renault προσπαθεί να μετατρέψει το Clio σε ένα icon car, έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως τα Mini.

[Πηγή: Auto Express]