Η 4η γενιά του Renault Clio στην έκθεση του Παρισιού του χρόνου

Σχετικά άρθρα

Υπήρχαν φήμες και εικασίες ότι στη Φρανκφούρτη η Renault θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του άκρως επιτυχημένου αυτοκινήτου πόλης, το Clio. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και η Renault ανακοίνωσε ότι το νέο Clio θα δει το φως της δημοσιότητας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το επόμενο έτος.

Η Renault θέλει να μετατρέψει το Clio σε αυτοκίνητο που διεγείρει το πάθος αλλά δεν θα στηρίζεται μόνο στη σχεδίαση για να το πράξει αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, το αυτοκίνητο θα προσφέρεται μόνο ως ένα πεντάθυρο, γιατί σύμφωνα με τους Γάλλους αυτή η οδός οδηγεί στην κερδοφορία. Το εσωτερικό θα έχει επίκεντρο τον οδηγό και θα έχει υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται σχεδιαστικά στα πρωτότυπα Renault DeZir και Zoe αλλά και στην facelift έκδοση του Twingo, που μόλις αποκαλύφθηκε στη Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το Clio θα έρθει με πολλές επιλογές παραμετροποίησης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να το φτιάχνει όπως αυτός θέλει. Η ιδέα είναι ότι η Renault προσπαθεί να μετατρέψει το Clio σε ένα icon car, έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως τα Mini.

Τα νέα είναι καλά και για τους “ανήσυχους” οδηγούς, μιας και θα υπάρξει και RenaultSport έκδοση, η οποία θα χρησιμοποιήσει έναν μειωμένου κυβισμού υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...