Επίσημο: Roding Roadster 23

Σχετικά άρθρα

Αυτό είναι το Roding Roadster 23 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης,. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 23 μονάδες και είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα σασί από CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) με τα μπροστά και πίσω υποπλαίσια να είναι κατασκευασμένα από CFRP και αλουμίνιο. Το σώμα του είναι από πολυεστέρα, ενώ η αφαιρούμενη οροφή είναι κατασκευασμένη και αυτή από CFRP.

Ζυγίζει μόλις 950 κιλά και μηχανικά φορά έναν 6-κύλινδρο κινητήρα της BMW απόδοσης 325 ίππων με 450 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός Torsen μπλοκέ διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.9 δευτερόλεπτα, τα 80-120 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4.0 δευτερόλεπτα ενώ μπορεί να παράγει 1.4 G πλευρική επιτάχυνση στα 115 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται σε 8.2 λίτρα/100 χλμ.

Πατά πάνω σε 18″ ζάντες με ελαστικά ημισκλίκ Toyo R888 διαστάσεων 225/40 μπροστά και 255/35 πίσω. Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και φορά τετραπίστονα φρένα μπροστά και διπίστονα πίσω με δίσκους διαστάσεων 328 mm.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δίχρωμα δερμάτινα Recaro καθίσματα με ζώνες 4 σημείων. Υπάρχει ένα σύστημα πολυμέσων της Alpine με οθόνη αφής 6.1″ το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε χρονόμετρο αλλά και χαρτογραφήσει την διαδρομή του μέσω GPS. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε κόκκινο-carbon χρώμα και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του.

[Πηγή: Caradvice]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...