Έκθεση Γενεύης 2012: Audi A1 Quattro

Σχετικά άρθρα

Η Audi έχει στο περίπτερο της στη Γενεύη και το A1 Quattro. Σαφώς επηρεασμένο από το Audi A1 Clubsport Quattro Concept, το γρήγορο A1 φορά τον 2.0-λιτρο TFSI κινητήρα ο οποίος αποδίδει 256 άλογα. Όπως προδίδει και το όνομα του, είναι τετρακίνητο, είναι κατασκευασμένο πάνω στο 3-πορτο μοντέλο και ο 2.0-λιτρος κινητήρας παράγει 350 Nm ροπής με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5.7 δευτ. και να έχει τελική ταχύτητα 245 χλμ/ώρα. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και έχει μέση κατανάλωση 8.5 λίτρα/100 χλμ.

Το αυτοκίνητο φορά σύστημα τετρακίνησης Haldex με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό EDL και κατά την διάρκεια κανονικής οδήγησης, ο συμπλέκτης στέλνει το μεγαλύτερο ποσοστό της ισχύος στον μπροστά άξονα, αλλά μόλις χρειαστεί, αυτόματα το σύστημα μεταφέρει την ροπή στον πίσω άξονα μέσα σε ms του δευτερολέπτου.

Στιλιστικά φορά νέο επιθετικό bodykit που αποτελείται από μπροστά προφυλακτήρα, πλαϊνά spoiler, αεροτομή και διαχύτη με διπλές απολήξεις των εξατμίσεων διαμέτρου 100 mm. Είναι βαμμένο στο λευκό μεταλλικό χρώμα Glacier White, με την οροφή να είναι βαμμένη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Τα πίσω παράθυρα είναι φιμέ και πατά πάνω σε λευκές ζάντες 18″ με σχεδιασμό παρόμοιο με αυτό των turbo και φορά ελαστικά διαστάσεων 225/35. Τα μπροστά αεριζόμενα δισκόφρενα είναι διαστάσεων 312 mm και το αυτοκίνητο διαθέτει ESP με Sport ρύθμιση, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως για όποιον θέλει να το ξεζουμίσει μέσα σε κάποια πίστα. Έχει διαστάσεις 3.987 mm μήκος, 1.740 mm πλάτος, 1.416 mm ύψος με τον χώρο των αποσκευών να ανέρχεται στα 210 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει έως τα 860 λίτρα.

Το εσωτερικό του είναι είναι πλήρως εξοπλισμένο, κυριαρχούν οι μαύρες δερμάτινες Nappa επενδύσεις με κόκκινες ραφές, τα bucket ηλεκτρικά καθίσματα, με το λογότυπο S να βρίσκεται στα προσκέφαλα, ενώ το λογότυπο quattro στην πλάτη. Υπάρχουν μαύρα γυαλιστερά και αλουμινένια διακοσμητικά, αλουμινένια πεντάλ, πατάκια με κόκκινες ραφές και μαρσπιέ στις πόρτες με το λογότυπο A1 quattro. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει λευκές βελόνες, κόκκινο στροφόμετρο, έγχρωμη οθόνη ενώ υπάρχει και τριάκτινο σπορ κοφτό πολυλειτουργικό τιμόνι, με την λαβή του επιλογέα των ταχυτήτων να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

Το Audi A1 Quattro θα είναι διαθέσιμο από το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και θα βγει στη παραγωγή σε μόλις 333 μονάδες με αρχική τιμή στην Αγγλία €49.300. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν Bi-Xenon Plus φωτιστικά σώματα με high-beam assistant, προσαρμοζόμενα φώτα φρένων, LED πίσω φωτιστικά σώματα, LED εσωτερικός φωτισμός, αισθητήρας βροχής και φωτός, αυτόματος αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης, βοηθός παρκαρίσματος στο πίσω μέρος, αυτόματος κλιματισμός,συναγερμός, cruise control, πακέτο αποθηκευτικών χώρων, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI Navigation Plus και 14 ηχεία της Bose απόδοσης 465 watt, με τα woofer στις πόρτες να διαθέτουν LED. Το ΜΜΙ διαθέτει σύνδεση Bluetooth ενώ μπορεί να συνδεθεί και στο Internet με τους επιβάτες να μπορούν να συνδέσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο WLAN hotspot που υπάρχει.

[Πηγή: Audi | Live Photos: Autoblog.nl]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα