Ο διευθυντής marketing της Renault, Stephen Norman, μίλησε στο Βρετανικό HeadlineAuto και αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για την γκάμα των μοντέλων της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας των επόμενων 3 ετών, την τριετία 2013-2015.

Ο Norman αρχικά μίλησε για “κάτι εντελώς απροσδόκητο” μιλώντας για το νέο Twingo, το οποίο θα βγει στην αγορά το 2014. Ο Norman είπε ότι το αυτοκίνητο κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Daimler (βλέπε Smart) και σε σχέση με την τωρινή γενιά, το νέο μοντέλο θα είναι κάτι το εντελώς απροσδόκητο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο Clio IV το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση Παρισιού τον προσεχή Σεπτέμβριο. Θα διαθέτει εντελώς νέο σχεδιασμό και νέους κινητήρες.

Ο Norman επιβεβαίωσε ότι η Renault θα βγάλει στην αγορά την δική της εκδοχή του Nissan Juke, το οποίο θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του πετυχημένου Ιαπωνικού μοντέλου. Το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά το 2013 αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό.

Η νέα γενιά του Megane θα κυκλοφορήσει το 2014, ενώ το Koleos θα εξελιχθεί από ένα compact SUV σε ένα MPV, παρόμοιας σχεδίασης με το R Space Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τι 2011. Θα μπορεί να κινηθεί σε εκτός δρόμου διαδρομές και αναμένεται να παρουσιαστεί ανάμεσα στο 2014 και στο 2015.

Μίλησε και για την Κορεάτικη Renault-Samsung όπου ανέφερε ότι έχουνε χάσει πολλά χρήματα αλλά πιστεύει ότι με τα νέα μοντέλα της φίρμας (κυρίως μεγάλα sedan) η εταιρία θα βρει το δρόμο της. Τέλος σε ότι αφορά τα νέα Laguna και Espace αυτά θα παρουσιαστούν το 2015.

[Πηγή: Headlineauto]