Μειώση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων προβλέπουν οι ειδικοί στη Κίνα, επόμενη μεγάλη αγορά αυτή του Ιράκ

Σχετικά άρθρα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουνε επενδύσει πάρα πολύ στην αγορά της Κίνας αφού σχεδόν όλες έχουνε πλέον εργοστάσια στην ταχύτερη αναπτυσσόμενη αγορά του πλανήτη. Ωστόσο άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες απαισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς της Κίνας.

Ο Xianghua Gu, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) δήλωσε ότι οι συνολικές παραδόσεις νέων αυτοκινήτων μέσα στο 2012 αναμένεται να αυξηθεί λιγότερο από 5% σε σχέση με πέρυσι. Ανέφερε ότι σε αυτό συμβάλει και μια πιθανή αύξηση του κόστους των καυσίμων. Οι ειδικοί ανησυχούν πολύ από την πρόβλεψη του Gu ο οποίος ανέφερε ότι οι πωλήσεις εμπορικών αυτοκινήτων μπορεί να μειωθούν έως και κατά 8%. Οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου έχουνε μειωθεί κατά σχεδόν 6% σε σχέση με τον Ιανουάριο αν και για τον Μάρτιο προβλέπονται οι πωλήσεις να αυξηθούν.

Σε ότι αφορά της premium αυτοκινητοβιομηχανίες, Audi, BMW και Mercedes, αυτές ήδη έχουνε προχωρήσει σε εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν έως και το 25%, ώστε να κρατήσουν τις πωλήσεις τους στα επιθυμητά επίπεδα.

Και ενώ οι πωλήσεις στην Κίνα άρχισαν να μειώνονται, μια νέα αγορά, αυτή του Ιράκ φαίνεται ότι έχει μπει στο μάτι των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η πάλαι ποτέ χώρα του Σαντάμ Χουσείν, έχει αρχίσει να σταθεροποιείται και τα 30 εκατ. των κατοίκων της βλέπουν τα εισοδήματα τους να αυξάνονται. Έτσι η ζήτηση νέων αυτοκινήτων θα αυξηθεί, πιστεύουν οι ειδικοί.

Ωστόσο ο μεγαλύτερος παράγοντας για την σταθεροποίηση της χώρας είναι η μείωση της βίας. Πέρυσι, 1.500 Ιρακινοί σκοτώθηκαν από βόμβες ή από πυροβολισμούς, την ώρα που το νούμερο αυτό το 2006 ανερχόταν στις 34.000. Δημοφιλή αυτοκίνητα στο Ιράκ είναι τα VW Passat της δεκαετίας του ’80, τότε που ο Χουσείν πουλούσε πετρέλαιο στη Βραζιλία, ενώ οι Ιρακινοί αγαπούν και το  Dodge Charger, του οποίου του έχουνε δώσει το παρατσούκλι “Obama”.

[Πηγή: Bloomberg, Autonews | Photo Copyright: AP Photo/Greg Baker]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...