Η Fisker παρουσίασε την Τετάρτη που μας πέρασε, το Atlantic, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμη το πότε η Fisker θα το περάσει στη παραγωγή. Ο CEO της Fisker, Tom LaSorda, μιλώντας στο AutoNews, δήλωσε ότι η εταιρία του ίσως δεν κατασκευάσει τελικά το Atlantic, στο εργοστάσιο τους στη πόλη Dellaware στην Αμερική, αφού όλος ο σχεδιασμός έχει αλλάξει μετά τα οικονομικά της προβλήματα.

Ο LaSorda ξεκαθάρισε ότι θα το περάσουν στη παραγωγή, με ή χωρίς την βοήθεια του DOE (Υπουργείο Ενέργειας της Αμερικής) και αυτή τη περίοδο ψάχνουν όλες τις στρατηγικές συνεργασίες που θα βοηθήσουν σε αυτό.

Το Atlantic είναι ένα τετράπορτο sedan, θα γίνει το νέο entry-level αυτοκίνητο της, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Karma. Έχει παρόμοιες διαστάσεις με αυτές των Audi A6, BMW Σειράς 5 και Mercedes E-Class και μηχανικά φορά το δεύτερης γενιάς EVer (Electric Vehicle with extended range) υβριδικό σύστημα της.

Πολλές λεπτομέρειες δεν έδωσε γι’αυτό, αλλά αποτελείται από έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα twin-turbo της BMW, αφού η Fisker έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την BMW, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

Η Fisker έχει βάλει ως στόχο να πουλά 100.000 μονάδες τον χρόνο με αρχική τιμή κοντά στις $50.000 με $60.000 (χωρίς ΦΠΑ) με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το 2013 ή το 2014.

[Πηγή: Autonews]