Video: Η ιστορία της Dodge Viper στο ALMS

Σχετικά άρθρα

Η νέα SRT Viper παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στην έκθεση της Νέας Υόρκης και μαζί με την έκδοση παραγωγής, η Dodge ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στους αγώνες American Le Mans Series του 2012 με δύο αγωνιστικά με οδηγούς τους Dominik Farnbacher, Marc Goossens, Ryan Hunter-Reay και Kuno Wittmer. Για όσους δεν ξέρουν την προϊστορία της Viper στο ALMS, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, έβγαλε ένα υπέροχο video στο οποίο μας μιλά για την ιστορία της Viper στο πρωτάθλημα.

Η Viper μπήκε στο πρωτάθλημα την σεζόν του 1999 όπου κέρδισε τους 6 από τους 8 αγώνες της χρόνιας. Ο λόγος που δεν κέρδισε τους άλλους δύο, ήταν ότι μπήκε από την τρίτο αγώνα, αλλιώς θα είχε κάνει το απόλυτο 8 στα 8. Η ομάδα του Oreca, με την Viper GTS-R, το πρωτάθλημα του 2000, κέρδισε τους 8 από τους 10 αγώνες του ALMS, κάνοντας ένα σερί 12 συνεχόμενων νικών που είχε ξεκινήσει από το 1999. Επίσης από το 1998 έως και το 2000, πήρε την νίκη στην κατηγορία του. στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans στη Γαλλία.

Το 2001, οι ιθύνοντες όμως της Dodge, αποφάσισαν να διακόψουν την εργοστασιακή υποστήριξη και οι ιδιωτικές ομάδες δεν μπόρεσαν να έχει την επιτυχία της Team Oreca. Ας ελπίσουμε ότι η νέα Viper GTS-R θα έχει την ίδια πορεία με αυτή της παλιάς.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...