Η Toyota θέλει να επαναφέρει τη φήμη της στα επίπεδα των δεκαετιών του ’80 και το ’90. Η αρχή έγινε με το Lexus LFA ενώ με τα Toyobaru της, φαίνεται ότι ανέκτησε ένα κομμάτι από τη φήμη αυτή. Ωστόσο πρέπει με κάποιο τρόπο να ξαναμπει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού μετά την έξοδο της Toyota από την Formula 1 το 2009, λόγω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το χτύπημα που δέχτηκε το “brand” της ήταν μεγάλο.

Οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι οι σχιστομάτιδες ετοιμάζουν να ξαναμπουν στο WRC. Εκπρόσωπος της δήλωσε ότι ακόμη η απόφαση δεν έχει πάρει το πράσινο φως, αλλά η Toyota, εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει στη κατηγορία S2000 με ένα Yaris το οποίο θα φορά έναν turbo 1.600αρη κινητήρα. Οι κανονισμοί της κατηγορίας αναφέρουν ότι τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αυτή θα πρέπει να φοράνε κινητήρα μέχρι 2.000 κ.εκ, μπορούν να είναι τετρακίνητα και να εφοδιάζονται με σειριακά κιβώτια ταχυτήτων.

Ο κινητήρας αυτός βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών και ίσως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο κάνει την εμφάνιση του κάποια στιγμή μέσα στο 2013. Λες να δούμε κάποια στιγμή μάχη ανάμεσα στα VW Polo R WRC, Mini Countryman WRC, Ford Fiesta WRC και Citroen DS3 WRC; Μακάρι έχω να πω!

[Πηγή: Car & Driver | Thanks for the tip, Μπάμπη]